Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha lassan 5 hós kislányom...

Baj, ha lassan 5 hós kislányomnak nincs még kiaalakult napirendje?

Figyelt kérdés
Összevissza ébred reggel, hol 5kor, 6kor, 7kor, ettől függ az egész nap. Meg aztán van hogy fél órát alszik, van, hogy órákat.
2011. júl. 25. 15:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, nekünk sincs napirendünk, 4.5 hós kisfiam diktál :). Csak az a biztos nálunk, ami már megtörtént:) Nyugi, majd alakul! Én már feladtam a napirendezést, eddig sem nagyon volt, és még mindig él a gyerek :)
2011. júl. 25. 16:06
 2/12 anonim ***** válasza:
azt mondják, hogy a fürdetésnek kellene mindig ugyanabban az időben történnie. szerintem az azért érdemes betartani
2011. júl. 25. 16:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Dehogy baj. Kisfiamnak 6-7 hós korára lett "napirendje". De valamiért általában borult valamiért. Ami biztos volt, az az alvás, fürdés volt. Mert ha álmos volt, akkor bizony aludt, a fürcsinél is már reklamált ha késett:-)
2011. júl. 25. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, ha késtem vele:-)
2011. júl. 25. 16:11
 5/12 A kérdező kommentje:
De én sehova nem merek elindulni vele, mert szopizik és ha rátör, akkor aztán sírás van amíg meg nem kapja. A férjem meg menne mindenfelé, én meg tiszta ideg vagyok már előtte, mert az autóban is el szokta kezdeni a sírást és azért van, hogy nem tudunk megállni. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. júl. 25. 16:15
 6/12 anonim ***** válasza:

A napirendünk abban fix, hogy max. fél órás csúszással ugyanakkor vannak az etetések. Ezt nem én intézem így, így igényli. És ami szintén fix, az az esti fürdetés és vacsora. De általában nem alszik 2 nap egyformán. Ma tovább aludt reggel, fél 8-ig, de nappal eddig 2-szer fél órát aludt.

Szerintem ne aggódj, majd ő kialakít magának egy kis rendszert. Lehet, hogy 2 hét, lehet, hogy 2 hónap.

2011. júl. 25. 16:17
 7/12 anonim ***** válasza:
nálunk viszonylag hamar alakult napirend, de mindíg vannak új időszakok, amikor változik minden, pl fejlődési ugrásnál, mostanában az alvás csökkenése nappal, aztán meg a mozgásfejlődés és a fogak is bezavarnak. Mi arra figyelünk hogy a fürdés miníg 8- fél 9 között legyen, és utána a vacsi , majd kis pihi és alvás. általában 6-8 között kelünk, és ennek megfelelően van a napunk, az ebédnél már próbálom igazítani az evést, azt alvást viszont soha nem befolyásoltuk, akkor aludt amikor fáradt volt, de ha ez este 6 után jött rá, akkor fél óránál többet nem hagytuk aludni, mert az éjszaka rovására ment párszor. 7 hós most a kisfiam, és megint elkezdett fél 7 kor kelni, de mivel sokat mozog így elkezdtük a tízórai, ez eddgig nem volt, csak 12 kor ebéd, most az ebéd pl fél 1 körül van, és a töbi kajcsi kb ugyanúgy alakul mint eddig.
2011. júl. 25. 16:18
 8/12 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, szóval szerintem sem baj, inkább arra figyelj, hogy mindíg ugyanaz lgyen a menete a dolgoknapk. nálunk pl pelusozás evés büfi játék....
2011. júl. 25. 16:18
 9/12 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Ismerős szitu. Kisfiam is szopizott. Mi mindég szopi után indultunk szinte azonnal.Így kb. 2 órát nyugodtan mentünk. De mondjuk ha elmentünk valahova és simán megszoptattam " bárhol" diszkréten elvonulva vagy elfordulva egy sarokba. Vállamon egy pelus és nem is látszott semmi. De szopiztattam már úgymond mindenki előtt. Nyaralni voltunk, mivel nem akartam bemenni a bózótosba az erdőbe így leültem egy padra a túrista út mellé, és megszoptattam. Meg is mosolyogták és hallottam, hogy mondták, hogy de édes és hasonlók. A nők még vissza is fordultak. Sosem volt ilyen miatt problémám.
2011. júl. 25. 16:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet, mint a 16:17es válaszolónál, annyi különbséggel, hogy én alakítottam ki az etetések idejét, ami max fél óra eltéréssel azonos. Persze a fürdés ideje szerintem is a legfontosabb. A reggeli ébredés nálunk is változó, általában 6-7 óra között van, de a napközbeni alvások ideje és hossza teljesen kiszámíthatalan. De az evés idejére mindig felébred.

Ne görcsölj rá, van olyan baba, aki nem enged a szülő által kialakítandó napirendnek, és a maga útját járja.

2011. júl. 25. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!