Mi lehet az oka, hogy 7 hetes kislányom fogy? Tapasztalt valaki ilyet?
Figyelt kérdés
7 hetes kislányom 2 hét alatt nem fejlődött, hanem fogyott 40 grammot, most 4120 gramm. Tejem van bőven, m ég a fagyasztóba is raktam. Most mérni kell mennyit szopik 24 órán kersztül és azt mondta az orvos ha keveset akkor pótlás, ha megfelelő mennyiséget szopik akkor labor.2011. júl. 25. 15:15
11/18 A kérdező kommentje:
2-3 óránként szopik, van hogy 30 grammot van hogy 120 grammot. Éjszakát általában átalussza, de most 2 napja kelt hajnalban enni. Most mérnem kell hogy mennyit szopik 24 óra alatt. Eddig 3 szopásból 150 grammot szopott. 80-20-50 gramm.11:30 és 13:30 és 16:00 kor szopott. Mostanában megtalálta a hüvelykujját, mert a cumit nem fogadja el. Azóta alvás közben csak nyöszörög és sokszor felsír :-(
2011. júl. 25. 17:35
12/18 anonim válasza:
Nem tudom mennyit kell egy 7hetes babának ennie,de nekem a lányom 90grammot simán meg evett minden etetésnél ennyi idősen és ő még éjjel is kelt rendszeresen.Nekem úgy tűnik keveset eszik a babát.(Ne haragudj nem bántás)A barátnőmnél is 2hónapig volt hogy azt hitte elég sőt sok a teje és kiderült,hogy alig eszik a baba(lusta volt szopizni)szinte éhezett,de sose sírt,jó kedvű volt,csak nem hízott.
13/18 anonim válasza:
én úgy látom, a mennyiségekkel nincs baj. de ha meg tudod oldani, jót tenne, ha éjjel is enne min.2x
vagy kelteni kéne, vagy melletted eltatni, hogy gyakrabban felébredjen.
14/18 A kérdező kommentje:
kiderült hogy a mennyiséggel van a baj, mert 24 óra alattt 360 grammot szopott a 600 helyett :-(
2011. júl. 26. 07:33
15/18 anonim válasza:
úgy értettem, hogy ha tud egyszerre 120at is enni, akkor a myennyiség rendben van, a gyakoriságot kéne feltornázni. ha átlagban eszik 100at, és napi 7-8x szoptatod, akkor meglesz a kellő mennyiség.
16/18 anonim válasza:
Nem tudom, mennyit kell egy ennyi idős babának ennie egy alkalommal, de ahogy írtad, a 20 és az 50 g az kevés.Neki a tej a fő tápláléka, és ha az nem elég, akkor keveset fog hízni.Nálunk is ez volt, de ő akkor már 7 hónapos volt.Kiegészítettem tápszerrel, és 8 hónaposan lemondott a szopiról.De nem szomorkodtam, az volt a fontos, hogy jóllakjon, kiegyensúlyozott legyen, és szépen gyarapodjon.Nekem elmondta a gyerekorvos, hogy olyan nincs, hogy nem elég tápláló a tej.Az éhező afrikai nők csecsemői is felnőnek, ugyanis az anya teste mindent elvesz az anyától a baba javára, ha kell, a csontjaiból vonja ki a kalciumot pl., hasonlóan a terhességhez.Tehát teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy szendvicsen, vagy marhapörkölten élsz.Vegyél tejszaporító teát vagy alkoholmentes sört,szedj Elevitet vagy más vitamint, szoptass, amikor csak kéri, és igyál nagyon sok folyadékot.Ha nem iszol eleget, nem tud elég tej termelődni.A pihenés is jót tesz, amikor alszik, te is feküdj le, ha mást nem, pihenni.És vissza fog jönni a sok tej!
17/18 anonim válasza:
Kevés a mennyiség valóban. Próbáld többször mellre tenni, hátha sikerül evvel növelni a 24 óra alatt elfogyasztott mennyiséget.
18/18 A kérdező kommentje:
hát csinálok mindent. Alkoholmentes sör, elevit , tejszaporító tes, rendesen eszek , többet iszok mint szoktam és 2 óránként mellre rakom...
2011. júl. 26. 10:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!