5 hónapos tápszeres babámnak már 4 óránként kellene ennie? Mert néha alig bírja ki a 3 órát is.
Szerintem nem. Most ha 4 óránként enne, akkor nem jön ki a napi 5 kaja, csak ha éjjel is eszik. De nekem azt szokta mondani a doki, hogy nem lenne baj, ha ennyi idősen nem enne éjjel.
Az én kislányom is 5 hónapos, szintén 3-3,5 óránként eszik. De van, amikor kevesebb idő telik el, mert mondjuk elhúzódik a délelőtti alvás, és később tízóraizik. Olyankor kap gyümit, 2-2,5 óra múlva meg ebédet.
Amúgy ő pl. így eszik: reggel fél 8-8, 10-fél 11, 1-fél 2, 4-fél 5, aztán vacsora fél 8-8 körül. Sehogy nem jönne ki a 4 óra, akkor kimaradna egy evés, és tuti 2-szer kelne éjjel. Így szerencsére csak egyszer.
Éjjel már ő sem eszik, inkább vizet adok neki, mert sztem jó ha van egy hosszabb idő, amikor ürül a gyomra. De ő reggel 5 körül már eszik, így ő 6× eszik egy nap. Neki kijönne 4 óránként 5 etetés.
Amúgy a hozzátáplálással is az a bajom, hogy mivel 6× eszik, nem tudom melyik a tízórai, ebéd, uzsonna.
Ő nagy vonalakban: 5, 8, 11, 14, 17, 20 órakor eszik.
A reggelinek a 8 órási evést vedd. Az 5 órási az mondjuk egy plusz evésnek felel meg. Nálunk ez valamikor éjfél és 4 között van. Nagyon durván kiszámíthatatlan. :)
Pont ma olvastam, hogy 5 hónaposnál az ideális etetések: 6, 10, 14, 18, 22 óra! Most komolyan, ezt melyik okos találja ki? Nem egyformák a babák. Az én lányom korán kel, de korán is alszik este. Az én védőnőm azt mondta, hogy nem baj, ha nem 4 óránként eszik, akkor etessem, amikor éhes, és persze próbáljunk valamennyire alkalmazkodni a napirendhez. Ezért is van, amit mondtam, hogy tízóraira már többször kapott csak gyümölcsöt, mert így éhes lesz ebédre. Előfordult sajnos, hogy csúsztak az etetések, így nem volt éhes vacsoraidőben. Mondanom sem kell, rémes éjszakánk volt! :(
Köszönöm! Ezt én is így gondoltam. Többnyire 2 óra 45 percre éhezik meg, így eszem ágában sem lenne húzni 4 óráig. Nem fogom kínozni.
Az evések még mindig össze-vissza vannak, amit leírtam. Lenne olyan, hogy pont fél 12-12re esne a tízórai.
21:40-es vagyok. Nekem már 1,5 éves a kisfiam, viszonylag régóta így eszik:
6 körül ébred, akkor tápszert kap
9 körül együtt reggelizünk
fél 2 körül ebédelünk
uzsonna kimarad
fél 7 körül vacsi
8 körül elalvás előtt tápszer
Éjjel még eszik 1-2-szer (éjfél-2 között, hajnal 3-5 között)
Na hát nem kellene már éjjel ennie, de eddig senkinek semmi használható ötlete nem volt. Egyszer majd csak átalussza az éjszakát evés nélkül.
Az a lényeg, hogy fejlődjenek, egészségesek és jókedvűek legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!