Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig lehet berregtetni a...

Meddig lehet berregtetni a gyereket?

Figyelt kérdés

Olyan pihenőszékünk/hintánk van, ami finoman remeg. Meddig lehet benne a baba?

(És úgy általában a pihenőszékben? Ilyen székünk van: [link] és egy hónapos a baba (a feje párnával be van támasztva, hogy ne "csukoljon" oldalra)

2009. ápr. 4. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
mi már 7 hósak vagyunk, de nem is volt és nem is lesz pihenőszékünk. igazából nem tudom, hogy ez ekkora korban bármennyi időre jó-e a gyerkőcnek. nem is annyira a berregés miatt, inkább a háta miatt. ebben az időszakban a baba gerincének a legjobb, ha teljesen vizszintesen van. még alvásnál sem ajánlott a párna használata sem, így nem hiszem, hogy annyira jót tesz neki, ha félig ülő helyzetben van a baba. én biztosan tolnám legalább 3 hós koráig a pihiszék használatát!
2009. ápr. 4. 20:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy be van támasztva a feje, mert így jobban fekszik a baba, mintha a kezemben lenne. 2 óránál tovább semmi esetre sincs benne, annyi ideig meg hordozóban is lehet. Nagyon szereti, szinte rögtön elalszik benne, olyan édesen, hogy ötpercenként odamegyünk gyönyörködni benne, hogy lássuk közelről, hiába van egy méterre tőlünk :)
2009. ápr. 4. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk hasonló Fisher Price pihenőszékünk van. Újszülött kortól használható. A mienk szinte vízszintesig dönthető. A kisfiam imád benne aludni órákat napközben és amikor leállítom a "berregést" azonnal felébred - így újra bekapcsolom. Szóval nagyon imádja.
2009. ápr. 4. 21:01
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

első válaszoló vagyok. ha rá van írva, hogy 0-tól használható, akkor biztosan használhatjátok.

biztos vagyok benne, hogy a gyerkőc szuperul alszik benne. igazából csak abban nem vagyok biztos, hogy monjuk 7-8 hónapos korában hogy fogjátok tudni elaltatni a gyerkőcöt, ha megszokja, hogy "berregéssel" alszik el. ne értsetek félre, nem rosszindulatú akarok lenni, csak arra gondolok, hogy nagyon sok anyuka azon panaszkodik, hogy képtelen elaltatni a gyerkőcöt, csak ölben, ringatva. mikor a baba 8-10 kg, akkor ez elég nehéz feladat. én az elejétől fogva nem altattam ölben, szigorúan az ágyában. így most sincsen gond. akár napközben, akár éjszaka, beteszem az ágyba, ő tudja, hogy most pihenés következik. Csak sok szerencsét tudok kívánni ahhoz, hogy a későbbiekben is ilyen jókat aludjon a gyerkőc mindenhol! lehet, hogy én vagyok aggódó ilyen téren, de én félnék hozzászoktatni kis korban ehhez a fajta alváshoz!

2009. ápr. 4. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2. válaszoló vagyok. Nálunk KIZÁRÓLAG nagpközben pár órát alszik benne. Az éjszakai altatással nekünk nincs problémánk - kezdetektől a kiságyában alszik. Egyébként 18 kg-ig használható a pihenőszék.

A berregésre visszatérve - nem hiszem, hogy gond lenne 1-2 órás "berregés". Legalábbis a doki szerint nincs semmi gond a pihenőszék használatával.

2009. ápr. 4. 21:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Én hasznosnak ítéltem a válaszod, mindkettőt, és nem értettelek félre. Az az igazság, hogy nem akarom, hogy "rászokjon", és nem az anyai öl helyett kapja természetesen. Csak az elmúlt héten szegénykém 3 különböző tápszert próbált ki, és teljesen felborult az éppen kialakult napirendje... én nem tudom megnyugtatni, ha 1 óra múlva kér kaját, ha adok neki, akkor fájni fog a pocija, ha nem, akkor sír és a szívem szakad meg. Ebben a székben megnyugszik, és talán segít a napirend kialakításában is (Eddig úgy néz ki, hogy séta után evés, utána alvás, utána evés, utána szék, hogy kihúzza legalább 2 órát, aztan evés, apa, szék, fürdés apával, evés, alvás). De tudom, hogy előbb utóbb megunja..én az ágyába a babát csak éjszakára teszem, ugyanúgy elalszik, de az kb este 10től van reggel 8ig, és közben is alszik. Sokszor a kezemben, ami még rosszabb a gerincének, mint ez a szék.Remélem így érthetőbb :)
2009. ápr. 4. 21:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Sokszor kértem, de akkor megint: NE PONTOZZÁTOK LE A VÁLASZADÓKAT! NEKEM, MINT KÉRDEZŐNEK MINDEN VÁLASZ HASZNOS, AZ ELLENTÉTES TARTALMÚ VÁLASZOK IS!! Ha valaki megtisztel azzal, hogy válaszol, és elmondja a véleményét, ne "büntessétek".

Nekünk sincs gond az éjszakai alvással, azzal van gond most, hogy két kaja között néha nem akar egy órát se várni, a tápszerváltás miatt valószínűleg, mert váltás előtt nem volt ilyen gond (viszont nagyon fájt a pocija), én ezért örülök neki, hogy megnyugodott és elaludt a székben.

Látszott rajta, hogy nagyon kimerült, fáradt (sokat sétáltunk nagyon ma), és mégsem tud aludni, és így elaludt. De volt, amikor csak nézelődött benne, és nagyon jól érezte magát, egyáltalán nem aludt, élvezte, hogy megmozdul,és ring, és direkt ringatta magát :)

De mondom, nalunk 2 oranal tobbet sosincs, csak a berreges funkciot most hasznaltuk eloszor, es kivancsi voltam meddig lehet berregtetni a manót, mert a férjem szerint erős a berregés (szerintem nem), és kiváncsi voltam, ki hogy van vele.

2009. ápr. 4. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
ahogy írtad, igazából nem hinném, hogy bármi probléma lenne vele! mivel újszülöttkortól használható, biztosan nem ártasz vele:-) Tényleg nem akartam senkit bántani a véleményemmel, remélem, hogy a második válaszolót sem bántottam meg. ha a baba abban érzi jól magát és segít a mindennapokban, akkor érdemes használni:-) idővel biztosan ki tudod váltani ezt az ücsörgős időszakot egy kedvenc játékkal, mondjuk hasonfekve, vagy hasonlók. a lényeg szerintem, hogy a gyerkő ne "függjön tőled" a nap 24 órájában. minél többet legyen egyedül az elejétől fogva. persze ez nem jelenti, hogy ne foglalkozzunk vele, csak tudjuk a saját dolgunkat is elvégezni mellette. én igyekeztem eszerint foglalkozni vele, és eddig még sikerült, mert minden háztartási munkát meg tudok mellette csinálni most is, és emellett sok időt töltök vele, játékkal, most már tanulással:-) Boldog babázást mindkettőtöknek! első válaszoló voltam:-)
2009. ápr. 4. 21:31
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
aki ezen a fórumon a pontozással foglalkozik, az nem azért olvassa, mert valóban tanácsokat akar kapni vagy adni. engem nem érdekel, nyugodtan pontozzon le mindenki, akkor is válaszolni fogok kérdésekre, ha ezzel tudok segíteni. akár egyetértő, akár ellentétes a véleményem:-)
2009. ápr. 4. 21:33
 10/10 A kérdező kommentje:

két játéka van még csak, ez a pihenőszék, meg a forgó. holnap veszunk neki jatszoszonyeget, meg remelem vmi aprosagot. egyenlore nincs sok opció :) meg ugye a szórakoztató anyu-apu.

Pontozás: elvi kérdés, nem a pontok miatt, csak nekem tényleg hasznosak voltak, és nemcsak ennél a kérdésnél.

2009. ápr. 4. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!