Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy mostanában...

Miért van az, hogy mostanában már a kisbabákat is úgy öltöztetik, mint a felnőtteket?

Figyelt kérdés
Külön részes együtteseket adnak rájuk, vagy farmer nadrágot, farmer szoknyát. Nekem eszembe nem jutna a 4 hónapos lányomra farmert adni, hisz az olyan kemény anyag, a picik bőre pedig még érzékeny. Lehet régimódi vagyok, de én szinte mindig rugit adok rá. Sokkal kényelmesebben tud benne mozogni, nem csúszik fel a dereka stb.
2011. júl. 24. 00:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
41%

Miből gondolod, hogy kényelmetlen az a farmer? Fogtad? Én használtan veszem a ruhákat, főként Next márkát és pihe-puha még a farmer is. Teljesen kényelmesek, bővek, jó szabásúak és CSINOSAK.

Mi a gond a body-farmer változattal?

Te mibe öltözteted a babádat?

A pólya az a kényelmes vagy mi?

Az én kislányom kimondottan utálja a rugdalózókat, így már nem is altatom abba. Body és nadrág.

Szerintem nagyon cukik édesen felöltöztetni.

Legtöbbször pl a pulcsija polár anyagú, ami puha, praktikus, meleg és könnyen kezelhető, könnyen ráadható.

Vagy harisnya. Imádja, kényelmes, csinos. Hogy valaki ráad még szoknyát is, miért lenne kényelmetlen?

Nekem ez a véleményem

2,5 éves és 5 hónapos babák anyukája

2011. júl. 24. 07:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Az én lányomra 2 hetes koráig adtam rugit, mert folyton kihúzta a lábát (elég hosszú a talpa), így csak lógott rajta. Másrészt meg sokkal egyszerűbb volt a kisnadrágot lehúzni pelenkázáskor, mint a patenttal bíbelődni.

Ami nekünk van farmer, az pl. nem farmer anyag, hanem pamut, csak farmer hatású. És nem gombos, hanem gumis a dereka.

Most 5 hónapos, sokszor adok rá pólót rövid vagy hosszú nadrággal. Nem szokott felcsúszni, max. ha ő felhúzza és rágcsálja. :)

Ha meg megyünk valahová, akkor pláne nem csúszik fel, mert a hordozóban ül.

2011. júl. 24. 07:40
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
Egy kisbaba nem követ semmilyen divatot!Neki aztán totál mindegy, hogy ruha van rajta, vagy rugdalózó szerintem.És nem ciki a rugi, olyan édesek benne!Az én lányomat kész procedúra felöltöztetni.Örülök, ha fél másodpercig a hátán marad, és nem fordul hasra.Én is adok rá kis nadrágot és body-t itthon, de ruhát, szoknyát csak akkor, ha vendégségbe megyünk. A keresztelőjén hímzett csipkés organza ruha volt rajta kis bugyival, és fehér harisnyával.Egész nap azzal voltam elfoglalva, hogy a ruháját húzogattam le.Egyet fordult, és már a nyakában volt az egész.Tény, hogy nagyon csinos, de kész megváltás volt délután napozóra és zoknira cserélni..Ő is jobban érezte magát.A rugi garantáltan nem fog beakadni semmibe, ha forog, kúszik, mászik.Szerintem kényelmes, és ez fontosabb, mint hogy jól nézzen ki.Legalábbis én így vagyok vele.Az én babám akármi van rajta, cuki és aranyos.És minden anya így van a sajátjával.Nem kell nekik divatolni,arra ráérnek még.Ezt csak a szülők erőltetik.4 hónapos korában január volt, egyértelmű, hogy body és rugi.Januárban minek adjak a 4 hónaposomra habos-babos fodros, csipkés ruhát?Örültem, hogy úgy vészeltük át a telet, hogy nem fázott meg egyszer sem.Teljesen mindegy mi van rajta, egy pelusban is aranyos!
2011. júl. 24. 08:22
 14/18 anonim ***** válasza:
Kislányom májusi születésű, így csak az első 1-2 hétben volt rajta rugi, majd a meleg miatt csak body. Majd mikor jött az ősz vagy hidegebb nyári napo voltak a bodyhoz nadrágot adtam. Nekem személy szerint nem tetszik, amikor egy 5-6 hónapos babán rugi van, de ez csak én véleményem, mindenki úgy öltözteti a gyerekét, ahogy neki tetszik. Éjszakára rugit adtam rá, de a lába minidg kibújt belőle. Moat 14 hónapos a kislányom, de a hüvősebb van sem tudok rá olyan rugit adni, amelyiknek van lába, mert idegesíti. Addig húzgálja, mag ki nem tudja szedni belőle a lábát. A talp nélküli rugikat semmi baja.
2011. júl. 24. 09:03
 15/18 anonim ***** válasza:
57%

Ezt én sem értem, és nem is tartom jónak. Egy egész nap fekvő babának, mi a francnak nyomja a derekát még a harisnya meg a szoknya korca is. Akik szerint ezek a cuccok is pihepuhák meg kényelmesek, javaslom öltözzenek fel így, és feküdjenek egész nap. Nem mellesleg egy ilyen picúrnak bő rugit, kellene hordani, mert a csípőizület normális fejlődéséhez, kell hogy szabadon tudjon mozogni a lába. Ezt nem tudja sem naciban, sem szűk ruigiban.

Azt hiszem a gyerek egészsége előbbrevaló, mint a divatolás a védőnőnél, vagy bevásárláskor.

2011. júl. 24. 09:34
 16/18 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondom, hogy állandóan rugi van a lányomon és nem adok rá soha csini ruhát. De szerintem sokkal kényelmesebb. Eleinte nekünk is olyan rugijaink voltak, amikből kicsúszott a lába, mert szélesek voltak(azokat nem vettük, hanem kaptuk). Most már a Tesco-ban vesszük a rugikat és azokból soha nem csúszik ki a lába, praktikusak és kényelmesek.

Én is adtam már rá ruhát harisnyával és egész nap lefelé húzgáltam, mert mindig felcsúszott neki. És vannak nadrágjai is, mert ha body-ban van gyorsan és kényelmesen rá tudom húzni, ha hűvösebb lesz. (Egyébként én a póló-nadrág összeállítást kérdeztem, nem pedig a body-nadrág-ot.)

És itt van ismét az, amit már sokan megjegyeztek, hogy valaki feltesz egy kérdést és egyesek már off-olgatnak. Én nem mondtam, hogy elítélem azokat akik úgy öltöztetik a gyereket, nem kell leharapni a fejem.

Én pedig azért sem fogok reagálni ezekre, max észreveszi, hogy nem tetszett a válasza, mert lepontoztam.

Szép napot mindenkinek!

2011. júl. 24. 09:38
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

Amúgy nagyon vicces h már megint megy a lepontozás, tudnám miért? Mindenki azt ad a gyerekére amit jónak lát, nem hinném h ez őket zavarja, sőt!

Egyszerűen nem értem minek kell egy másik véleményt lepontozni, ez annyira primitív! Ez csak egy vélemény, senki nem mondta h ki h csinálja, mindenki leírta, h neki mi a kényelmes, mi tetszik neki, akkor minek megy a bunkózás már megint???

2011. júl. 24. 17:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, ezt már én is akartam kérdezni! Nekem kislányom van és szerintem is sokkal kényelmesebb a body, esetleg egy napozó, és a rugdalózó, mint bármi más. Ha fontos, hogy csini legyen, akkor van nagyon sok tündéri kis ruhácskája, de nem mindennapos, hogy ilyesmiben van. Egyébként szerintem külföldről jön ez a divat, mert az angol használt ruhák között nagyítóval kell keresni a rugdalózót és body sem túl sok van. Ellenben ruhák...na abból dögivel.
2011. júl. 24. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!