Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örökbe fogadásban jártasak...

Örökbe fogadásban jártasak lehetséges ez?

Figyelt kérdés

A történet nagyon hosszú, hogy miért és hogyan alakultak így a dolgok, a lényeg az, hogy van egy ismerősöm, ahol 9 hónapos a baba. Nagyon úgy néz ki, h örökbe adásra kerül a baba. Azt szeretnám megtudni, h mi van akkor, ha itt ez a baba, akit örökbe adnak, és van egy ismerősöm akik viszont boldogan felnevelnék, viszont semmi féle rokoni kapcsolat nincsen közöttük. Ilyenkor ezt lehetséges, hogy a felek besétálnak a hivatalba, csúnyán mondva gyereket cserélnek? Ez lehetséges, bagy nem? Vagy csak a szokásos eljárás jöhet szóba, és az kapja a babát, aki a következő a sorban?

köszönöm szépen előre is

2011. júl. 23. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy lehetséges megválasztani neki. A gyámhivatal biztosan meg tudja mondani, hogy milyen lehetőségek vannak erre az eshetőségre. Nekem 2 újszülötten örökbefogadott gyermekem van, és a másodiknál egyszerűen besétáltunk a gyámhivatalba, de azt nem tudom, nagyobb gyermekekre ez hogyan vonatkozik. De az öfo szülőknek tanfolyamot kell elvégezni, alkalmassági teszt, pszichológiai vizsgálat, stb... Esetleg érdeklődjék meg a családba fogadást, szerintem az egyszerűbb, bár igaz, hogy jogi vonatkozásban más... Mindenképpen gyámhivatal, ott biztos segítenek. (Remélem).
2011. júl. 23. 22:00
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. júl. 23. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Az örökbefogadó szülőknek el kell menni a tegyeszhez és megmondani, hogy szeretnének örökgefogadni. Lesz tanfolyam, pszichológus, környezettanulmány aztán megkapják a jogerős határozatot.Persze ez pár hónap. Akkor menjenek be együtt a gyámhivatalba a baba szüleivel együtt, és a szülőanyának kell azt mondania, hogy ennek az örökbefogadni szándékozó párnak szeretné adni a gyerekét, mert ismeri őket, jó helyen lesz náluk a kicsi,stb. Előny, ha ismerik már egymást. Szerintem mindenképp ismerkedjenek össze, a gyerekkel is. Nagyon sok szerencsét kívánok!
2011. júl. 24. 09:53
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm, de egyenlőre ez csak egy lehetőség, de sajnos nagyon úgy néz ki, hogy csak én vagyok az, aki szeretné megmenteni azt a kicsit :((

magamhoz venném én, jajj de mennyire, de mivel egyedülálló anya vagyok, így szóba sem jöhet...:(

bárcsak ilyen egyszerű lenne, de nem az....

2011. júl. 24. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Írnál nekem privát e-mailt? Ha megkérhetlek... A baba miatt. Köszi!
2011. júl. 31. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!