Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és miről vettétek...

Mikor és miről vettétek észre, hogy a gyermeketek bal kezes?

Figyelt kérdés
Babám 7 hónapos, de már nagyon kicsin kezdtem erre gyanakodni, mert jobban szereti használni a bal kezét. A csörgő után is mindig a bal kezével nyúlt, mindig azzal akart megfogni dolgokat. A kekszet is ha a jobb kezébe adom, akkor átveszi onnan a ballal, s úgy majszolja. Szerintetek bal kezes? Vagy ezt még nem lehet tudni? Amúgy ne higgyétek, nem zavar, csak úgy kíváncsi vagyok:) Ha bal kezes nem fogom átszoktatni a "szép" kezére.
2011. júl. 23. 07:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt még lehet tudni.

Az én babám 9 hónapos.

Eleinte mindenért a jobb kezével nyúlt, azzal fogta és vitte a szájához.

Úgy kb. 1 hónapja pedig már a balt használja inkább, de van, hogy mindkettőt.

Nem tudom eldönteni, melyik a domináns, de még nem is lényeges, engem se zavar, ha esetleg bal kezes lesz.

Úgy 5 éves korra alakul ki egyébként, hogy milyen kezes lesz, de még akkor is vannak kétkezes gyermekek is...

2011. júl. 23. 07:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam apukája bal kezes, így nálunk esély van rá. 29 hónapos most, és még egyenlőre 2 kezes. De 80%-ban a balt használja, bal kézzel eszik, fog meg dolgokat. Így szerintem balos lesz.
2011. júl. 23. 07:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel, a férjem és az öccse is balkezesek.

A fiam 19 hónapos, és ő is kétkezes, rajzolni jobbal, enni ballal szeret jobban.

Kíváncsi vagyok, mikorra dől el, mert a játszótéren a hasonló korú babák anyukái mind azt mondják, ők már elég egyértelműen látják a preferenciát.

2011. júl. 23. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem egy könyvben olvastam már,hogy kb 3 éves korukra dől el!
2011. júl. 23. 14:44
 5/6 anonim ***** válasza:
A lányom 5 éves és bal kezes!Mind a két kezét használta,de a balt többször.2,5 évesen már tudtuk,hogy balos mert akkor már ugye rajzolt és azt a kezét használta!Ne akard átszoktatni!Lányom gyönyörűen rajzol korához képest!
2011. júl. 23. 16:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csak kíváncsi voltam, hogy lehet-e már tudni, hogy bal kezes-e, de végülis mindegy. Semmi képp nem fogom átszokatni.

2011. júl. 23. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!