Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idös korig kell félni...

Mennyi idös korig kell félni a bölcsöhaláltól? Meddig használuk a légzésfigyelöt?

Figyelt kérdés
már egy éves a kisfiam de nappalra is bekapcsolom ha szundit.. tiszta dili vagyok.)
2011. júl. 22. 22:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Ezt csak az utolsó hozzászóló miatt linkelem még be, hogy mi is az a bölcsőhalál és miért jó a légzésfigyelő:

[link]

[link]

Persze mindenki maga dönt, de én biztos nem kockáztatnék, főleg azok után, hogy majdnem elveszítettük az egészséges kisfiunkat csak úgy, mert épp elfelejtett levegőt venni!

2011. júl. 23. 07:56
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

Mivel a kisfiam befullad ha beteg, mi 2 éves koráig használtuk, sőt még utána is ha náthás volt. Most már 2,5 éves, kiköltözött a rácsos ágyból.

A házunkban lakó kisbaba életét nem rég megmentette a légzésfigyelő. Már úton voltak a mentők, mire sikerült az anyukának magához téríteni. A baba már elkékült, lógott a feje. Nem kellett újraéleszteni, de nagyon erősen kellett csipkedni.

Én is mindig bekapcsoltam, sőt mindenhova magammal vittem. Nyaralásra, anyósékhoz.

2011. júl. 23. 10:24
 13/16 anonim ***** válasza:
36%

Igen köszi, itt van, egyértelműen

A bölcsőhalál csecsemőkorban (1 éves kor előtt) bekövetkező, minden előzmény nélküli, váratlan halál, amelynek kapcsán sem a kórelőzmény-felvétel, a kórbonctani vizsgálat nem tud kiváltó okot igazolni.

Ezt mondtam én is és tessék itt egy link:

[link]

Különöse tekintettel az alábbi mondatokra

Fenti, kivételes esetekben azonban nem elegendő csupán a légzést regisztráló, mechanikus elven működő monitor, hanem a szívműködést, légzést és oxigéntelítettséget egyaránt regisztráló, az adatokat is tároló, többcsatornás monitor a kívánatos

Az otthoni monitorizálás csak kivételes esetekben indokolt; jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy e módszerrel kivédhető a SIDS.

És ezt egy orvosprofesszor mondta, illetve ugyanezt mondta a bölcsőhalállal foglalkozó központ vezetője is.

Nem egy légzésfigyelőgyártó propaganda anyag, persze nyilván nem írják le, hogy felesleges a használata, hiszen akkor ki venne?

2011. júl. 23. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:
23%

Egyébként légzésleállás esetén jó és hasznos a légzésfigyelő, de nem a bölcsőhalál kivédésére illetve megelőzésére.

A vérnyomásomat hiába mérem, ha cukorbeteg vagyok, de ettől nyilván jó és fontos a vérnyomásmérő otthonra.És fordítva is, hasznos a vércukormérő, bár ha valaki szívrohamot akarja megelőzni, akkor nem sokat ér.

2011. júl. 23. 10:30
 15/16 anonim ***** válasza:
31%
Tegnapi 22:43-as vagyok. Most kicsit meg vagyok lepve, hogy "csak" 55 %-ra lettem lepontozva, mert akármikor kiírom, hogy mi nem használtunk légzésfigyelőt soha, mindig a 0 % köré pontoznak vissza. Vajon mitől lehet ez? Egyszerűen nem bírom megérteni. De biztos az én készülékemben van a hiba.
2011. júl. 23. 15:04
 16/16 A kérdező kommentje:
én senkit nem pontoztam le, sajnálom.
2011. júl. 23. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!