Mennyi idös korig kell félni a bölcsöhaláltól? Meddig használuk a légzésfigyelöt?
Mivel a kisfiam befullad ha beteg, mi 2 éves koráig használtuk, sőt még utána is ha náthás volt. Most már 2,5 éves, kiköltözött a rácsos ágyból.
A házunkban lakó kisbaba életét nem rég megmentette a légzésfigyelő. Már úton voltak a mentők, mire sikerült az anyukának magához téríteni. A baba már elkékült, lógott a feje. Nem kellett újraéleszteni, de nagyon erősen kellett csipkedni.
Én is mindig bekapcsoltam, sőt mindenhova magammal vittem. Nyaralásra, anyósékhoz.
Igen köszi, itt van, egyértelműen
A bölcsőhalál csecsemőkorban (1 éves kor előtt) bekövetkező, minden előzmény nélküli, váratlan halál, amelynek kapcsán sem a kórelőzmény-felvétel, a kórbonctani vizsgálat nem tud kiváltó okot igazolni.
Ezt mondtam én is és tessék itt egy link:
Különöse tekintettel az alábbi mondatokra
Fenti, kivételes esetekben azonban nem elegendő csupán a légzést regisztráló, mechanikus elven működő monitor, hanem a szívműködést, légzést és oxigéntelítettséget egyaránt regisztráló, az adatokat is tároló, többcsatornás monitor a kívánatos
Az otthoni monitorizálás csak kivételes esetekben indokolt; jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy e módszerrel kivédhető a SIDS.
És ezt egy orvosprofesszor mondta, illetve ugyanezt mondta a bölcsőhalállal foglalkozó központ vezetője is.
Nem egy légzésfigyelőgyártó propaganda anyag, persze nyilván nem írják le, hogy felesleges a használata, hiszen akkor ki venne?
Egyébként légzésleállás esetén jó és hasznos a légzésfigyelő, de nem a bölcsőhalál kivédésére illetve megelőzésére.
A vérnyomásomat hiába mérem, ha cukorbeteg vagyok, de ettől nyilván jó és fontos a vérnyomásmérő otthonra.És fordítva is, hasznos a vércukormérő, bár ha valaki szívrohamot akarja megelőzni, akkor nem sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!