Miket adtok, főztök 8 hónapos babáitoknak?
csirkemell+borsó+krumpli+s.répa összemixelve.
sajtostészta, sajtos sonkás tészta
simán összeturmixolt gyümit és/vagy zölsdéget evett, hússal
8 hónaposan vezettem be második szilárd étkezést, akkor lett délben valami főzelékféle, esteleg tésza pl zöldséggel, és délután gyümölcs
Szerintem próbálj darabosat is adni. Mondjuk a puha típusú gyümit (barack, dinnye) vágd apróra és úgy, mert sok olyat hallottam, hogy még 1 évesen sem hajlandó a darabosat, mert úgy megszokta a turmixoltat.
Ja, kifli csücskét, kenyér héjját is imádják rágcsálni, szopogatni, az is valamilyen szinten darabos. :)
Enyém tegnap volt 9 hónapos. Mindenféle főzelék (borsó, tök, krumpli, spenót, zöldbab, kelkáposzta): amit pirospaprikás, fokhagymás rántással kell, azt úgy, amit tejfölösen, azt meg úgy. És a főzelékekbe kap reszelt sajtot, főtt tojássárgáját, sült csirkemellet, májat, volt, hogy a pörköltből vettem ki neki nem zsíros husit.
Ezek már mind kellenek az ásványi anyagok, vitaminok miatt. Ne félj a rántástól, hisz a zsírban oldódó vitaminoknak is fel kell valahol szívódniuk. A lényeg a mérték és a változatosság.
Mellette szopik.
Előző vagyok. Tésztát még én sem adtam, de csak azért, mert nem került rá sor.
Ha adnék, jó puhára főzném (amúgy magamnak olaszosan szeretem, azaz nem olyan puhán) és lehet, hogy először összeturmixolnám (még csak 2 foga van), de ha jól csúszik, akkor nagyon-nagyon apróra vágnám, hogy szokja a darabkákat. :)
Ha a csirkemájat jól szétfőzöd, akkor egy közepes lyukú szitán át tudod nyomni (én is így csinálom) és már az is darabosabb, mint a turmix. :) Csak így lassacskán.
Ti már akkor előnyben vagytok a fogakkal. :)
Kis mokkás kanállal adod, akkor tuti nem lesz baj. Még látni is fogod, ahogy az első fogaival próbálja rágicsálni.
És a sült csirkemell is, ha össze van turmixolva, akkor is darabosabb, mint a zöldség. Én is látom az enyémen, hogy érzi, amikor ilyesmi van a kajcsiban.
Jó étvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!