Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Picit megkapta a nap. Lehet...

Picit megkapta a nap. Lehet ettől baja?

Figyelt kérdés

5hónapos fiammal sétáltunk és picit lepirult, de nem is piros igazán, csak lett egy kis egészséges szine. Lehet ettől baja? Mármint úgy értem hogy nem volt bekenve napvédővel. Egyáltalán ártalmas már ez a tavaszi napsütés?

De nem értem mert a védőnő szerinte meg kell a d-vitamin, de hogyan ha nem lehet napon. Most ez hogy van?

2009. ápr. 3. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:

A napsugarak akkor is eljutnak hozzánk, ha nem közvetlenül érik a bőrünket.

Nem lehet baja ettől a gyenge naptól, de máskor ne tedd közvetlenül ki a napsütésre hosszabb ideig!

Vagy pedig kend be a pofiját napvédőkrémmel indulás előtt.

2009. ápr. 3. 21:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én kislányomat is megkapta a nap. Ugyanígy járt, mint a tiéd. És szintén 5 hónapos! :-D Nem lesz semmi bajuk! Bár elszaladtam késő délután a patikába naptejért! 50+ vettem neki, szóval holnaptól védelem ezerrel! Pedig olyan jól áll neki a kis pirosság! Egy kicsit így is fogja őket érni. Állandóan nem kenegethetjük őket...
2009. ápr. 3. 21:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is 5 hónapos, és őt is picit megkapta a nap! :D

Vegyél krémet, és kend be neki! Szerintem nem lett baja, én ezentúl azért jobban vigyázok, nem gondoltam, h ilyen gyorsan megpirul a pofija! Szinte végig árnyékban volt a buksija, és mégis!

Baja azért ettől nem lesz.

Picit óvatosabbnak kell lennünk ezután, megjött a tavasz (végre)!

2009. ápr. 3. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Ilyen kisbabákat csak árnyékban szabad napoztatni, akkor is be kell kenni őket fényvédő krémmel. A D-vitamin így is fog termelődni a szervezetében. Az árnyékban éppen az a fény fogja érni, ami nem káros számára. Soha sem szabad a tűző napra tenni a babát a leégés és a túlmelegedés veszélye miatt. A babakocsira esetleg használj napernyőt.. 4 gyerekes anyuka
2009. ápr. 4. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!