Lehet ezzel valamit csinálni?
Kisfiam 19 hetes,másfél hete tud a hátáról a hasára fordulni,és amint lerakjuk abban a pillanatban fordul is át.
De viszont egy gond van.valamiért viszont mindig is utált hason lenni(talán a hasfájása miatt?),talán 1 percig bírta és bírja üvöltés nélkül hason.Amint átfordul,szemügyre veszi a játékokat és utána nyöszörög és csak sír csak sír,megfogja valamelyiket,még talán a szájához is emeli,de inkább csak sír.Persze amíg fel nem veszzük ez talán egy-két perc.De így szinte sose merem lerakni,mert ugye nem szabad sírni hagyni túl sokáig.Mit tegyek,ha hasrafordul akkor ellegyen és ne azonnal sírjon,mert szeret hasra fordulni,csak nem szeret úgy lenni.Kétségbe vagyok esve!
Szia!
Csak egy kérdés: Hasfájós is a kisfiad? Mert mi kipróbáltuk a Grippe Watert, az patikában lehet kapni (kb. 1000-1500 forint és nincs benne semmi káros anyag) kb 1,5 hónap után el is múlt neki.
Lehet nem elég erős még a nyakacskája meg a váll izma, ilyenkor érdemes kipróbálni a repülőzést, mert egyrészt jót tesz a baba izmainak, és még tetszik is neki. Szimplán felveszed a kezedbe úgy hogy a mellkasánál és a lábánál fogod és ide oda hintáztatod magad körül. Érdemes átmozgatni több testrészét, biciklizéssel, vagy tapsolással, stb. és megerősödik és meglátod hogy egyre ügyesebb lesz tőle és mindent meg fog csinálni magától. De szerintem a sírás dolog nem csak a hasfájás miatt lehet, hanem több oka is van, amit gondolom végig próbálsz:) éhes, szomjas, nyűgös, vagy szimplán csak sírhatnékja van. Amúgy az én kicsim is 1,5 hónapon keresztül hasfájós volt és elég sokat sírt miatta és én is kipróbáltam mindent vele, de a gyógyszer amit mondtam az volt az utolsó amit ajánlottak és az jött be:)
Először is köszönöm a válaszokat! Az első kérdésre a válaszom:Nem már nem hasfájós,de 6 hetes korától 3 hónapos koráig az volt,sajnos. :(
A mai napig tornáztatom,repülőzni is szoktunk,de még nem emeli fel a fejét hanem lefelé tartja.Hason szépen kinyomja magát egy darabig,de aztán visszateszi a fejét a szőnyegre.
Természetesen nem azért sír mert éhes,szomjas,stb. erre figyelek ez a nyöszörgés és sírás egyértelműen akkor van ha hasrafordul.
De az is igaz,hogy a hasfájása miatt nagyon sokat volt kézben és néha ha leteszem vagy nem tologatom a babakocsiját ugyan ezt a nyöszörgést elkezdi és sírás lesz a vége.Lehet már ennyire kézre szokott?Ha ölbevesszük azonnal elhallgat,megnyugszik.Az altatással viszont nincs gond,tudom mikor álmosodik el,beteszem a kiságyába,még gügyög 5-10 percet és alszik mint a bunda egy vagy akár három órát is.Szóval akkor nem nyűglődik.
Köszönöm! Gondoltam,hogy jóindulatúlag mondod,nincs semmi gond.
Igen tudom,hogy majd a maga tempója szerint csak bepánikoltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!