Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kórházból haza jövetel után...

A kórházból haza jövetel után volt olyan anyuka, akinek a babája nemhogy hizott volna, hanem fogyott és észre sem vette?

Figyelt kérdés

Én igy jártam. És teljesen magam alatt vagyok! hát milyen anya vagyok én??? nem veszem észre, hogy a gyermekem nem hizik, csak fogy! 1 hét alatt, 2690-ről 2320-ra fogyott le. szoptatom és én azt hittem mindig, hogy ő jól lakott, mert evés után mindig szépen aludt és volt, hogy 4 órát is egyhuzamban aludt, nem sirt, csak mikor felkelt, akkor meg mindig megetettem! azt hittem minden rendben van! hogy tévedhettem ekkorát??? nekem most 11 napos a babám. anyukák, akik ilyen helyzetbe kerültetek, mint én, nem buktatok ki teljesen? én az elmúlt napokban is kis depressziót véltem felfedezni magamban, pedig azt hittem minden oké, DE most!, egyfolytában sirnék... eddig is stresszeltem magam, de most nem tudom, hogyan higgadjak le! várnám kedves anyukák a tapasztalatokat!

Előre is köszönöm!

2011. júl. 21. 15:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

De annyira nehéz....! Egyszerűen nem találok vigaszt, az egész anyaság miatt aggódom, és nem is tartom magam jó anyának, mert rossz gondolataim is vannak, hogy pl.: hiányzik a férjemmel kettesben eltöltött idő és, hogy ez már soha nem lesz úgy, mint régen! ne értsetek félre szeretem a kicsit, de szinte mindenen kiborulok és nem tudom mikor lesz ennek vége, ha egyáltalán vége lesz! most 1-2 napja jobban éreztem magam, de most a súlyvesztés miatt megint vissza zuhantam. az ébresztgetést már próbáltam mindenhogy, felemeltem, ahogy a nagyobb babákat szokták, húzgáltam a fülcimpáját, a kis álla alatti részt ingereltem, hogy nyeljen, befogtam az orrát, erősebben nyomkodtam a kis sarkát, hangosabban ébresztgettem, de mind hiába... ezeket még mind a kórházban tanultam a csecsemős nővérektől, de aludt tovább, mint a bunda! csak mikor beraktam a kiságyba, akkor kezdett el sirni és akkor hagytam sirni, amig lefejtem neki a tejet, amit kiskanállal adtam be. most is kivagyok már merülve, nem tudom hogyan fogom birni.

nagyon köszönöm a biztató szavakat, higgyétek el sokat segit, bár a "ne stresszelj, és ne idegeskedj" kifejezéseket, nem tudom hogyan lehet leküzdeni!

2011. júl. 21. 16:27
 12/19 anonim ***** válasza:

6 hét

6 hét

ez a kulcs szó, addig számomra is vánszorgott az idő és tényleg 6 hét után a baba is és te is megváltozol, már csak 4 hét van addig. Rengeteg, de kitartás és jobb lesz.

Én sem hittem anyukámnak, de igaza van, nem véletlen hívják gyermekágynak ezt az időszakot.

Ha ezt túlélitek, márpedig túlfogjátok, mert az idő nem áll meg, depresszió ide-oda, akkor sínen lesztek.

Az is természetes, hogy nem tudod elképzelni mi lesz most majd, de lesz valami. Nagyon jó lesz.

Aztán egyre könnyebb a babával.

2011. júl. 21. 16:31
 13/19 anonim ***** válasza:

ne izgulj!

a babádnak az anyukájára van szüksége, aki uralja a helyzetet! örülj annak, hogy így derült ki, és nem a babád reklamált miatta!

az én lányom nagyobb volt, 3530g-mal született, 1 hét alatt 3000re fogyott vissza!!! pedig mértem! de ugyanígy sokat aludt. aztán amikor kezdtem épp aggódni, akkor meg ugrásszerűen hízott. 1 hónap alatt 1100g-ot! védőnőm megnyugtatott, hogy van ilyen, hogy valaki könnyen visszafogy, aztán többet is hízik mint az átlag. Meg a születéskor többlettel születnek, tehát valójában nem fogynak utána, hanem a pluszt veszítik el. (amik a magzatvízből a testükbe kerül.) a szülésznőm mondta.

szóval, fel a fejjel! nagyon ügyes lesz a babád, megoldotok mindent!

2011. júl. 21. 16:41
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia,

nagyon kétségbeesettnek tűnsz, sajnálom, hogy így ki vagy borulva!Hidd el, az anyaság nagyon jó, majd belejössz:)

Igazából egy tippet szeretnék adni a szoptatáshoz, nálunk a kórházban egyetlen nővérke volt, aki értett hozzá, ő tanította.

Mondjuk ülsz, a bal melleden van a baba, a tested felé fordul a teste. Azt a kezét, ami felül van, fogd meg, és a hüvelykujjaddal a tenyere közepét nyomd meg. A nővérke ezt 'szopi-gomb' nak hívta, és hülyeségnek hangzik, de mikor elalszik a cicin, és így nyomogatod a kis tenyerét, automatikusan szopni fog.

Egy próbát megér, sok szerencsét, és kitartás!!!

2011. júl. 21. 16:50
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem elöször is nyugodj meg mert nem tesz jót sem neked sem a babának ha folyton idegeskedsz ,az eleje mindenkinek nehéz kinek ezért kinek azért de meglátod ha pozitivan állsz a dolgok elébe minden me fog változni. Biztos vagyok benne hogy a kisbabád hizásnak fog indulni , nekem még a korházban azt mondták a csecsemös növérek hogy két óránként etessem meg a babámat s ha idö elött bealszik tegyem közben tisztába arra biztosan felébred , próbáld meg ezt te is hátha beválik . Kitartást kivánok neked !
2011. júl. 23. 20:29
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tegnap (vasárnap), fürdés előtt mértem neki a nettó súlyát (evés kb. 2-2,5 órával azelőtt), és 2570 g-ot mutatott a mérleg. Nagyon remélem, hogy ez valóban némi hizást jelent és szépen lassan vissza nyeri a súlyát, és természetesen még többet is!

2011. júl. 25. 07:26
 17/19 anonim ***** válasza:

de jó!

250et hízott? kb 1 hét alatt? (vagy hány nap volt?)

nagyon ügyesek vagytok!

remélem, már más színben látod a dolgokat! szépen megerősödik a babád!

2011. júl. 25. 07:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én azt tudnám neked mondani, hogy csínján a mérlegeléssel. Én ettől lettem kész ideg beteg. Nehogy beleess abba a hibába, hogy mindig mértem és tiszta ideg voltam tőle.

Igaz nekem egy kicsit később kezdődött a súlybeli probléma, 2 hónapos korától.

Amit még a bealvással kapcsolatba javasolnék, hogy váltott mellből szoptasd, amikor észreveszed, hogy csökken a figyelme akkor tedd át a másik cicidre.

Nálunk ez nagyon bevált, így több tejhez is jut. :)

Ne aggódj nem lesz baj.

2011. júl. 31. 11:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Sajnos, ami a melleimből jön tej, az édes kevés! Mivel tápszereznem kell, igy kb. a cumisüveg etetésnek a 4. napjától nem is hajlandó elfogadni a cicim. amit letudok fejni az a két cicimből összesen 20-30 ml, 1 nap. azért köszönöm szépen a tanácsot.
2011. aug. 1. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!