Mennyit várnátok/vártatok a testvérvállalással?
nekem most lett 1 éves, mostantól már jöhet a tesó. közel 2 évet akartunk legalább a 2 gyerek közt.
azért szeretnénk "zsinórban", mert így jobban tudnak együtt játszani, együtt felnőni (nővérem és köztem is 1 év 10 hónap van, nagyon jó volt így felnőni! húgom felé 3,5 év van, az már sok volt. kamaszkorunkig nem tudtunk mit kezdeni egymással.)
valahogy nekem is jobb most ráállni a babázásra, aztán utána visszamenni dolgozni, mint szakaszosan.
de azt szokták mondani hogy a szülőnek nehezebb, ha kis korkülönbség van, a gyerekeknek viszont jobb.
Sajnos én vártam, most fog lejárni a gyed és munka sehol. Babát meg még sokkal jobban szeretnék, mint pl. fél éve.. :(
Remélem megoldódik a dolog, mert nagyon szeretnék még gyerekeket!
Ha már most érzed, hogy kéne kistesó, akkor jobb ha most vállalod, szépen eljátszanak majd együtt. Az én kicsimet úgy sajnálom, mert igaz itt vagyok neki, de egy kistesóval annyit játszhatnának , és a kicsi is sokat tanulna a nagytól, s fordítva is.
Nekem minden ért mellette szól, csak a férjemmel még ezt nem beszéltük meg, hogyan tovább, mert jövőre tervezzük a házbővítést.
nekem közel 3 év van az első kettő között nagyon összenőttek jól tudnak játszani mind a kettőnek megvolt az első 3 év csak velem
mert amikor a nagy oviban volt akkor teljesen a kicsié voltam :-))
a 3ik gyerek 9 és 6 év korkülönbséggel született ez sem rossz mert már nagyok a nagyok de azért a kicsinek nem olyan mert nincs igazi testvére
tehát mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai
más kérdés a munka ha mondjuk 4-6 évet akarsz a kettő között akkor éppen csak belemelegedsz a munkába és már mehetsz is vissza babázni kérdés megéri e
Nekem 13 év van a gyerekeim közt,a fiam 14 éves, a lányom 1 éves és egy hónapos.Most szeptemberben tervezzük a következőt,aki a lányomhoz hasonlóan lombik baba lesz,tehát viszonylag tervezhető :-)
Mi is 2 évet,vagy annál kevesebb különbséget terveztünk,pont olyan dolgok miatt,amiket már előttem leírtak,vagyis,hogy jobban "összhangban vannak" a kistesók.A fiam és a lányom közti korkülönbséget sem bánom,mert fiú (és kamasz) létére nagyon sokat játszik vele,és nekem is nagy segítség ő.
Persze nem utolsó sorban nem akartam megvárni a gyest sem. Nincsenek ugyan anyagi gondjaink (azért is merünk még egy gyereket vállalni),de azért nekünk is pénz az amivel kevesebbet kapnék úgy.
Abszolút kis korkülönbségre szavazok. Mondjuk az elején azt hiszem készülj fel, mert én a zárt osztályra készültem minden nap, pedig erős idegzetű vagyok, de most 1 és 3 évesek a lányok és látom rajtuk, hogy elkezdtek együtt játszani, keresik egymás társaságát.
3 gyereket terveztünk, én már most bevállalnám, de várok még pár hónapot, mert közben államvizsgázom.
Alig várom amúgy, nem is tudom miért valahogy most benne vagyok a ritmusba.
21 hónap van a lányok között, a 2 és 3 között sem lesz több 3 évnél...
21-22 hónapos lesz a lányom, mikor megszületik a kistesó!
Én őszintén leírom, hogy nem akartam visszamenni dolgozni, és persze nagyon szerettem volna már a második babát! A kislányommal teljesen összefognak csiszolódni ez is fontos szempont, hogy majd a nagynak ne legyen nyűg a kicsi mikor már nagyobbak lesznek!
Biztos, hogy az elején nagyon nehéz lesz, de amint a kicsi betölti az 1 évet már szépen eltudnak játszani együtt!
Nálunk most jön az első, de én fogok hagyni legalább 3-4 évet köztük. Anyu is így csinálta és mondta,hogy szerinte jobb volt így. Tesóm már nagy volt, amikor jöttem, sok mindent megértett, több mindenben tudott anyának segíteni stb. Mi ennek ellenére tudtunk együtt játszani.
Ráadásul én szeretnék egy kicsit visszamenni dolgozni. Nekem ez kell. Nem tudnék zsinórban 5-6 évet itthon lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!