Ez komoly? A "mai babák" tényleg ilyen hamar kezdenek forgolódni?
Bocsánat,hogy belinkelem, de erről a kérdésről és inkább a válaszokról van szó:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Én a 4.válaszoló vagyok, és a többiekhez képest eléggé későn kezdett forgolódni a babám...de időben volt.
De olyan nehéz elhinnem, hogy egy baba 5 hetesen átforduljon!!!
És ehhez a kérdéshez kapcsolódik, hogy szerintem annyira siettetik a mozgásfejlődét hogy az nem igaz....lehet csak én érzem így, de sokan csak néznek, hogy 9 hónapos fiam még "csak" kúszik...pedig minden rendben vele.
De lehet csak én érzem így...
Mikor az első babámat vártam olvastam egy újságot.
Volt benne egy cikksorozat egy gyermekorvos apuka tollából, akinek 3 vagy 4 gyereke volt.És a legkisebb szerintem olyan 6 hónapos körüli nem fordult még át.
illetve egyszer igen, de aztán rövid úton kiderült a nagytesó volt, hogy örömet szerezzen a szülőknek.
És ott a gyermekorvos apuka, azt mondta, nagyon örül, hogy ennyire nem akar átfordulni a kicsi, mert láthatják a szülők, ha nincs izomtónus zavar és általában egészséges a csecsemő, akkor semmi különös nincs ebben. Hagyni kell, semmiképp nem rágörcsölni, tanítani.
Én sosem tartottam lóversenynek ezt.
És egyébként én örülök, hogy teljesen átlagos a fiam belefért mindig a -tól-igba. Kicsit sem örülnék, ha 33 hetesen forgott volna, sőt.. mert ez sem egészséges. És nem örülnék annak sem, ha leültettem volna a járókába és órákig eljátszogatott volna magában, mert számomra az sem normális.
És a környezetemben is ezt látom valahogy a végén mégis ezek a gyerekek lesznek elmaradottak, nem is kicsit, főként értelmileg.
Megértelek téged....amikor a férjemmel sétálunk, na meg a majdnem egy évesünkkel, akkor olyan fura mikor más hasonló koru babák már szaladnak. mikor megkérdik mennyi idős a lányom és tud e járni, nem szívesen válaszolok rá. ugyanis a lányom 32 hétre született, így eleve le van maradva a mozgásban, ráadásul hypoton baba is.
A gyógytornászunk (kettőhöz is járunk) azt mondja a haja égnek áll mikor 6 hónapos baba már áll, hiszen még anynira éretlen a kis gerince, teste. semmit sem szabad erőltetni, és abban szerencsém van hogy az anyukák akikkel sétálni szoktunk nagyon kedvesek és sokszor ők vígazstalnak hoyg ne keseredjek el, nagyon ügyes így is a lányom.
lassan egy éves, 7 hónaposan kezdett igazán forogni, 9 hónaposan ülni, 10 hónaposan mászni. és két hete próbál felállni.
Azt vettem észre hogy sokan pánikba esnek ha egy évesen nem jár a baba önállóan, van aki sportot űz abból hogy az ő gyereke minnél hamarabb elinduljon. lányom már kinyújtott négykézlábazik, felhúzza ritkán magát, de pl. sosem állíttatjuk őt!
neke is furcsa ha pár napos/hetes baba tudatosan forgolódik :)
ne azért, mert látta ár 6 hetes babát sorozatban hasról hátra fordulni, nagyon ügyes erős, de hát az nem tudatos forgás hanem csak átbillenés :) és ivel tetszik neki, eg is tudja ismételni :)
3 hónapos kor felett már belefér de inkább 4 hónapos kortól :)
és nem az irigység beszél belőlem :D
enyém 5 hónaposan kezdett forogni, ezzel egyidőben kúszni, 6 hónapos volt éppen mikor felült és mászott :) 7 hónaposan meg ár ácsorgott.
de pl. járni pont a szülinapján kezdett el.
tényleg nem szabad összehasonlítani őket, annyira másképp fejlődnek :)
hihihi
akkor itt egy nem mindennapi eset
6 hónapos a lányom de nem forog nem hajlandó pedig megtudja csinálni mert már megtette 1-2szer
viszont már mászik eléggé ügyesen teszegeti a kezét és lábát és szépen ül már és a felülés mászásból is megyeget felhúzza magát a kiságyba állásba (igaz el is dől szinte rögtön:-))
de ha hanyatt teszem és elunja magát inkább addig sír míg meg nem fordítóm de juszt sem forog !!!
a doki nevetett ezen és azt mondta majd fog semmi baja nem lesz ha nem forog
szal nincs elkésve a babád felesleges ezen aggódnod
sokan vannak főleg az első gyerekes anyukák akiknek presztízs kérdés h mikor mit csinál a baba no és az is h nem írja le pontosan: jaja már ül a baba(3 párnával kitámasztva :-DDD
Én babám 3 hónapos volt mikor először átfordult. Azóta megcsinálta ezt 2-3 szor kb. Most 4 hónapos. De, hogy rendszeresen forgolódjon az még biztos odébb van. Valószínű sok elfogult anyuka innentől számolja, hogy forog, hiába telik el több hét a következőig. Plusz még az is hozzájön, hogy akinek átlagos időben fordul meg az már nem jön dicsekedni, mikor már van tíz-húsz válasz olyan, hogy 2 hónaposan megfordulzt.
Ha 6 hónaposan forog az teljesen jó, nem kell siettetni
köszi a sok választ:)
igen, én is egyre jobban úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy messziről jött ember azt mond amit akar...:)
Mert 5-6 hetesen ha átfordul a baba az biztos nem tudatos, hiszen ha tudatos lenne, az azt jelentené, hogy el akar valamit érni,de ahhoz már az értelmi fejlődésének is előrébb kéne tartania.
Tudom, hogy nem mostani a kérdés, de szeretném megosztani veletek, amit a védőnőm mondott. A kislányom most 5 hónapos és 3 hónapos volt amikor a hasáról a hátára fordult és pár napja sikerült visszafele is fordulnia és azóta le sem áll a forgással:) 3,5 hós volt a kicsi amikor megnézte a védőnő és mondtam neki, hogy már átfordult és ő azt mondta, hogy hamar tette, de még pont belefér, mert ha előbb fordult volna meg, mint 3 hó akkor ott már probléma van ugyanis akkor nem azért fordul meg mert meg akar hanem annyira merevek a hátizmai, hogy átbillen és az nem egészséges. Szóval nincs aggodalom, ha picit lusta a kicsi, mert sokkal rosszabb ha túl hamar produkál.
Első babás anyuka:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!