Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez komoly? A "mai babák"...

Ez komoly? A "mai babák" tényleg ilyen hamar kezdenek forgolódni?

Figyelt kérdés

Bocsánat,hogy belinkelem, de erről a kérdésről és inkább a válaszokról van szó:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Én a 4.válaszoló vagyok, és a többiekhez képest eléggé későn kezdett forgolódni a babám...de időben volt.

De olyan nehéz elhinnem, hogy egy baba 5 hetesen átforduljon!!!

És ehhez a kérdéshez kapcsolódik, hogy szerintem annyira siettetik a mozgásfejlődét hogy az nem igaz....lehet csak én érzem így, de sokan csak néznek, hogy 9 hónapos fiam még "csak" kúszik...pedig minden rendben vele.

De lehet csak én érzem így...

2011. júl. 18. 21:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
az en kislanyom 4 honapos volt amikor forgolodni kezdett.
2011. júl. 18. 21:37
 2/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nagy különbség van a "forgolódás"= tehát hogy egy baba akkor és oda fordul, ahova akar, és aközött, hogy valahogy mozgolódik, és véletlenül átfordul között.

Második kislányom (aki születésekor és azóta is robusztus, feltartóztathatatlan sajtkukac), két hetesen átfordult a hátáról a hasára. Ne kérdezd, hogy csinálta, nem láttam... Aztán utána 4-5 hónapos koráig nem ismételte ezt a műveletet. :o)

Egyébként én abba a táborba tartozom, hogy nem is tudom pontosan, hogy mit mikor csináltak a gyerekeim, annyira nem foglalkozom ezzel.

Két lányom van, az egyik az átlagnál lassabban, a másik meg a nagykönyvnél gyorsabban fejlődött. Én azt gondolom, hogy ha látszik, hogy jól fejlődnek, akkor nem kell ezzel foglalkozni, és hiszek az ösztöneimben is, eddig még mindig felismertük, ha valami probléma volt.

Szerintem van sok aggódós és főleg első gyerekes anyuka, és van sok "érdekes" védőnő meg orvos, akik könnyen elbizonytalanítják őket. Nagy a káosz a babagondozás/gyereknevelés terén, ma már annyi féle irányzat van, hogy nehéz eligazodni, régebben ez könnyebb volt szerintem.

2011. júl. 18. 21:37
 3/18 anonim ***** válasza:
55%

Nálam egyedül az 5 hetes baba verte ki a biztosítékot, de ma már láttam olyan kérdést is, ahol a 10 NAPOS baba forgolódik teljesen tudatosan.

Ezek azért elég hihetetlenek nekem, majdnem mint hogy a 8 hónaposak tudatosan mondják, h baba, mama, papa, néni meg ilyeneket.

Én már meg sem nézem ezeket a kérdéseket. Lóverseny.

2011. júl. 18. 21:42
 4/18 anonim ***** válasza:

Nem csak Te érzel így. Most nem linkelem be a kérdést, de az ottani válaszokban pl a 7-8 hós babák már rendszeren ülnek, állnak. Hát nem tudom. Mi jártunk Dévényre, most 7,5 hós és most próbálkozik a kúszással, mászással. Ülni még nem ül fel egyedül, de van, hogy beteszem a babakocsiba és "ülve marad". Én azt gondolom inkább, hogy ez nem a "mai babákra" jellemző, hanem inkább csak azok az anyukák válaszolnak, akiknek ilyen ügyes a babájuk.

Tegyem hozzá nem is csodálom. Elolvasva egyik másik választ nem csodálom, hogy az az anyuka, akinek mondjuk a kisfia 7 hónaposan csak hasról hátra fordul, illetve ül nem válaszol.

Régen is voltak ilyen babák (én is pl 7 hónaposan ültem), csak ugye akkor azért ennyi tapasztalatot nem hallottál/olvastál.

2011. júl. 18. 21:44
 5/18 anonim ***** válasza:
0%

Nekem 3 gyerekem van, mindegyik 3-.4 hónaposan átfordult,egy-.két hónap múlva kúszott. A legnagyobb 9 hósan, a másik kettő 11 hósan önállóan járt- Hozzájuk képest a tied nagyon le van maradva.

Ettől függetlenül,elhiszem,hogy a tieddel nincs semmi baj. A babák nem egyformán fejlődnek.

2011. júl. 18. 21:44
 6/18 anonim ***** válasza:
rendszeren=rendszeresen
2011. júl. 18. 21:46
 7/18 anonim ***** válasza:
igen ez igaz.nekem még csak 2 hetes a babám de a védőnő nagyon csodálkozik rajta mert nagyon sokáig nézelődik,napközben 3órát ébren van,ha hasra fordítjuk felemeli a fejét,megszorítja az ujjunkat és ha az oldalára fektetem akkor átfordul a hátára.most 5.én született elég picike mert 2250grammal született és 47 cmrel 39.hétre.szóval így nekem már semmi sem furcsa.a mai gyerekek mindent sokkal hamarabb kezdenek csinálni,de nem tudom miért.
2011. júl. 18. 21:53
 8/18 anonim ***** válasza:

Tudod. minden baba máshogyan fejlődik. Egyik ebben, másik másban ügyesebb. Aztán majd 3 évesen ugyanazt fogják majd tudni... Ehhez még siettetni se kell.

Szóval mindegy, melyik mikor fordul át, mikor kezd mászni, kúszni, stb..

Én egyik gyerekemet se siettettem semmiben soha, nem ültettem őket még bébikompba se.. de mozgásfejlődésben rám ütöttek, mindent kicsit korábban csináltak az átlagnál. De az, hogy majd később milyen emberek lesznek, boldogok lesznek-e, nem ezen múlik :)

2011. júl. 18. 22:03
 9/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ez tényleg így van:)

Köszi a válaszokat, örülök, hogy nem csak én vagyok így ezzel.

2011. júl. 18. 22:08
 10/18 anonim ***** válasza:
43%

Óóó, nem csak forgolódni!

A napokban egy cipős kérdésben egy baba 6,5 hónaposan lépeget, ahogy az anyja fogja a kezét...

Igaz, hogy az én fiam a lustább táborba tartozik, mert ő csak 9,5 hónaposan kezdett mászni, 11,5 hónaposan állt fel, 13 hónaposan kezdett kapaszkodva lépegetni, és csak 16,5 hónaposan indult meg egyedül, de azért a 6,5 hónapos lépegetést kicsit korainak tartom, akármennyire is erős a baba. Barátnőm nagyon erős kislánya 7 hónaposan felállt, 8 hónaposan már lépegetett, 10 hónaposan szabályosan szaladt! Na de 6,5 hónaposan??? Az én gyerekem akkor kezdett intenzíven forgolódni...

Én egyébként az ilyen lehetetlennek tűnő dolgokkal kicsit szkeptikus vagyok, és mindig eszembe jut az a mondás, hogy "Messziről jött ember azt mond, amit akar."

2011. júl. 18. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!