Keresztelőre muszáj "kiöltöztetni" a babát?
Szia!
Az én kisfiamnak ápr. 25-én lesz a keresztelője akkor lesz 1 éves. Rákérdeztem a templomban és nem kötelező a fehér ruha, csak azért "alkalmi" legyen. Mondjuk ne neonzöld naci, tornacipővel.:) Nekünk így mondták.Fekete kisnaci, hozzávaló mellénykével és fehér ingecskével lesz az öltözékünk. Ha hideg lesz egy kötött kardigán, vagy kabátka. Ha lett volna egyszínű kordbársony naci (sötétszürke, sötétkék st.), akkor azt adtam volna rá, inggel. Sajna a kordbársony nacijaira Mici mackó meg ilyesmi van ráhímezve, ez nem annyira alkalmi.
Az én kislányom igaz karácsonykor lett megkeresztelve, de egy fehér ovárálba volt(nem keresztelőre vettem)és még alatta is keresztelőruha volt!Tündér volt!
Volt ott egy másik gyerek aki zöld ruhába volt(nem rikító)és látszott hogy elég kínos volt számukra mikor a pap azt mondta ,, hogy itt vannak a gyerekek hófehér ruhácskába...!De ez olyan dolog ki mennyre ragaszkodik a hagyományokhoz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!