Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keresztelőre muszáj "kiöltözte...

Keresztelőre muszáj "kiöltöztetni" a babát?

Figyelt kérdés
Muszáj neki fehér ruhát venni, vagy jó az is, ha a meglévő ruháiból adok rá valami szebb, nem agyonhasznált ruhát? És milyen kabátot adjak rá, ha ilyesmi idő lesz, mint most? (9 hós)
2009. ápr. 2. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
A fehér ruha nem kötelező, azt adsz rá, amit akarsz, fő hogy neked tetsszen! Nem tudom, a templomban fűtenek-e,mennyi időt lesztek ott (nálunk a babával csak kb. 20 perc), tehát a kabát vastagsága ettől is függ.
2009. ápr. 2. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj. Nem muszáj. Senki nem azt nézi. Adjrá valami csinosat és a papnak is meg fog felelni!
2009. ápr. 2. 14:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam 10 hónapos lesz most, és a húsvét hétfőn lesz keresztelve. Lesz rajta egy sötétkék naci szép ing, azon mellény és egy vékony dzseki vékony sapival, na meg egy ksicipő. Szerintem ilyen idős korban már nem kell rá hófehér ruha. A lényeg az, hogy neked tetszen.
2009. ápr. 2. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát én úgy tudom hogy kötelező a fehér ruha, de ezt a templomban elmondják. Kérdezd meg a papot mert temploma válogatja.
2009. ápr. 2. 16:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiamnak ápr. 25-én lesz a keresztelője akkor lesz 1 éves. Rákérdeztem a templomban és nem kötelező a fehér ruha, csak azért "alkalmi" legyen. Mondjuk ne neonzöld naci, tornacipővel.:) Nekünk így mondták.Fekete kisnaci, hozzávaló mellénykével és fehér ingecskével lesz az öltözékünk. Ha hideg lesz egy kötött kardigán, vagy kabátka. Ha lett volna egyszínű kordbársony naci (sötétszürke, sötétkék st.), akkor azt adtam volna rá, inggel. Sajna a kordbársony nacijaira Mici mackó meg ilyesmi van ráhímezve, ez nem annyira alkalmi.

2009. ápr. 2. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én kislányom igaz karácsonykor lett megkeresztelve, de egy fehér ovárálba volt(nem keresztelőre vettem)és még alatta is keresztelőruha volt!Tündér volt!

Volt ott egy másik gyerek aki zöld ruhába volt(nem rikító)és látszott hogy elég kínos volt számukra mikor a pap azt mondta ,, hogy itt vannak a gyerekek hófehér ruhácskába...!De ez olyan dolog ki mennyre ragaszkodik a hagyományokhoz!!

2009. ápr. 2. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!