Nem kedvrontásként kérdezem, de mit szóltok az új Bajnai-féle csomaghoz?

Szia!
Ezt én kérdeztem pár napja. El vagyunk keseredve. :(

Én csak arra leszek kíváncsi, hogy hová fogunk visszamenni dolgozni és hová tesszük a gyereket a munkaidő alatt??Az én kislányom 7 hónapos..pedagógus vagyok (voltam), munka nincs, de ha lenne, akkor sincs bölcsődei férőhely...Van családi napközi havi 70-100 ezerért...szinte ennyit kapnék az iskolában a levonások után..
Egyébként a kormány tagjain én is találnék szorongatni valót..lehet, hogy az nekik is fájna... Mocskos banda!!!

Pont erről beszélgettünk tegnap.
Egy egy éves gyereknek, még igen csak az anyja mellett a helye. Még egy két évesnek is ott lenne, de a gyes összege röhej, tehát a nagy többség ilyenkor küldi a gyermekét bölcsibe. Pedig még egy két éves sem oda való. Látom, mert a nagyobbik gyerekem most lesz 2 és fél éves, és még mindig kielégíti az igényeit, hogy a játszótéren találkozik csak a kis barátaival, és ott is én nyújtom számára a biztos pontot. Ő nem megy bölcsibe, oviban kezd januárban. A kicsit sajnos már be kell adnom, mi is hiteleket nyögünk, de sajnos már eljutottunk oda, hogy különböző támogatásokat kértünk, mert annyira durva lett a hitelünk és a rezsink egyben. :(
Ha lesz még hová visszamenni dolgozni, akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet, mert a régi munkaköröm két gyermekes anyaként nem betölthető, tehát kevesebbért megyek vissza, és mivel az ovi-bölcsi sem két fillér, hát ugyan olyan sz.ban leszünk mint most. Sokszor annyira nekikeseredek, mert kilátástalan ez az egész, de az éltet, hogy ha kell a gyerekeimért tűzbe megyek mindig, tehát meg fogom oldani. Az a szomorú, hogy a becsületes emberek szívnak mindig.
És arra nem gondolnak a fejesek, hogy a pénzhajsza közben, bölcsiben meg itt ott felnevelődő gyermekekből mi lesz???? Nem kapnak annyi odafigyelést, törődést, mint amennyit kellene, és ez nem vezet jóra. Vallom, hogy a gyermeknek az anyja mellett lenne a helye 3 éves koráig, és utána is jó lenne, ha az anya nem hajnalban dobná be a bölcsibe, oviba, és nem késő este menne érte (esetleg hozná el más onnan, mert az anyja nem ér oda)
Én bevásárlóközpontban dolgoztam, és oda is fogok visszamenni. Nyitvatartás reggel 9-21-ig. Látni sem fogom őket :( Én nem ezért, nem másnak szültem.
Judy

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!