Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem kedvrontásként kérdezem,...

Nem kedvrontásként kérdezem, de mit szóltok az új Bajnai-féle csomaghoz?

Figyelt kérdés
Mármint a gyerekesekre vonatkozó részekre gondolok. Kislányom fél éves és mikor elhatároztuk, hogy jöjjön a baba, akkor még válságról ugye szó sem volt. Nagy hiteleink mellett is úgy éreztük, tudjuk vállalni, hiszen ez az élet értelme. Szeptemberben megszületett, jött a válság, ami nagyon rosszul érintette a hiteleinket, de gondoltuk fel a fejjel, csak kiköhögjük valahogy. De most ez az egy évig járó gyed???? Mikor meghallottam, azt hittem elájulok! Mit csináljak az egy éves gyerekemmel? Bölcsibe nem tudom adni, mert nincs hely, meg különben is, még olyan pici lesz egy évesen (lehet, hogy még járni sem fog!), hogy hagyhatnám idegenekre! Amúgy 2 éves koráig szerettem volna itthon maradni, de így nem tudom mi lesz. De máskülönben hogyan fizesse az ember a hiteleket, meg a megélhetést? Gondolom sokan vannak mások is ilyan sz..r helyzetben, de kérlek írjátok le, ti hogy élitek meg, hogyan oldjátok meg, hátha az erőt ad nekem is :-)! Köszike!
2009. ápr. 2. 13:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt én kérdeztem pár napja. El vagyunk keseredve. :(

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2009. ápr. 2. 13:24
 2/23 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam róla?Csak egy évig fog járni a gyed?Mikortól?
2009. ápr. 2. 13:24
 3/23 anonim ***** válasza:
86%

Én csak arra leszek kíváncsi, hogy hová fogunk visszamenni dolgozni és hová tesszük a gyereket a munkaidő alatt??Az én kislányom 7 hónapos..pedagógus vagyok (voltam), munka nincs, de ha lenne, akkor sincs bölcsődei férőhely...Van családi napközi havi 70-100 ezerért...szinte ennyit kapnék az iskolában a levonások után..

Egyébként a kormány tagjain én is találnék szorongatni valót..lehet, hogy az nekik is fájna... Mocskos banda!!!

2009. ápr. 2. 13:26
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Akinek már most jár a gyed, annak ugyanúgy 2 évig fog járni. Azokat érinti "csak", akik az új törvény kihírdetése után lesznek jogosultak rá.
2009. ápr. 2. 13:26
 5/23 A kérdező kommentje:
Bocsi, most olvastam, hogy volt már ilyen kérdés :-)! Igen, a tervek között szerepel ez és legrosszabb esetben ez már idén júniustól életbe lépne.
2009. ápr. 2. 13:27
 6/23 anonim ***** válasza:
62%
Ehhez a hátteret is biztosítani kellen ám!!! bababarát munkahelyek, több bölcsöde, jobb fizetés, hogy babysittert tudjak fogadni a saját otthonomba, hogy 1 évesen ne kelljen vadidegeneknek adnom úgy, hogy még szopizik és járni sem tud. Külföldön sincs 3 évig szoc.juttatás, de ott megvan a háttér..bezzeg ebben tudjuk követni a nyugatot, a bérekben nem :(. Szomorú vagyok. Nem tudom mikor lesz így kistesó :(
2009. ápr. 2. 13:30
 7/23 A kérdező kommentje:
Hát igen, mi is kistesón gondolkodtunk előbb-utóbb, de így még az udóbb is bizonytalanná vált. Egyébként nekem is azt vágták a fejemhez, hogy miért, hiszen külföldön is fél év után már dolgoznak! Hát azt hittem lehidalok. Ott vagy megfizetik mellette a dadust vagy viheti a munkahelyi bölcsibe a gyereket az anyuka! Azért egészen más az a helyzet!
2009. ápr. 2. 13:35
 8/23 anonim ***** válasza:
a másik kérdésre is irtam nyugi csaok ez nem biztos.
2009. ápr. 2. 13:37
 9/23 anonim ***** válasza:
68%

Pont erről beszélgettünk tegnap.

Egy egy éves gyereknek, még igen csak az anyja mellett a helye. Még egy két évesnek is ott lenne, de a gyes összege röhej, tehát a nagy többség ilyenkor küldi a gyermekét bölcsibe. Pedig még egy két éves sem oda való. Látom, mert a nagyobbik gyerekem most lesz 2 és fél éves, és még mindig kielégíti az igényeit, hogy a játszótéren találkozik csak a kis barátaival, és ott is én nyújtom számára a biztos pontot. Ő nem megy bölcsibe, oviban kezd januárban. A kicsit sajnos már be kell adnom, mi is hiteleket nyögünk, de sajnos már eljutottunk oda, hogy különböző támogatásokat kértünk, mert annyira durva lett a hitelünk és a rezsink egyben. :(

Ha lesz még hová visszamenni dolgozni, akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet, mert a régi munkaköröm két gyermekes anyaként nem betölthető, tehát kevesebbért megyek vissza, és mivel az ovi-bölcsi sem két fillér, hát ugyan olyan sz.ban leszünk mint most. Sokszor annyira nekikeseredek, mert kilátástalan ez az egész, de az éltet, hogy ha kell a gyerekeimért tűzbe megyek mindig, tehát meg fogom oldani. Az a szomorú, hogy a becsületes emberek szívnak mindig.

És arra nem gondolnak a fejesek, hogy a pénzhajsza közben, bölcsiben meg itt ott felnevelődő gyermekekből mi lesz???? Nem kapnak annyi odafigyelést, törődést, mint amennyit kellene, és ez nem vezet jóra. Vallom, hogy a gyermeknek az anyja mellett lenne a helye 3 éves koráig, és utána is jó lenne, ha az anya nem hajnalban dobná be a bölcsibe, oviba, és nem késő este menne érte (esetleg hozná el más onnan, mert az anyja nem ér oda)

Én bevásárlóközpontban dolgoztam, és oda is fogok visszamenni. Nyitvatartás reggel 9-21-ig. Látni sem fogom őket :( Én nem ezért, nem másnak szültem.

Judy

2009. ápr. 2. 13:38
 10/23 anonim ***** válasza:
56%
Pár napja én is írtam egy hasonló kérdést. Én is el vagyok keseredve, ugyanabban a cipőben járunk mint ti, hiteltörlesztés, stb. Nyáron lesz 1 éves a fiam, mi is úgy terveztük, hogy 2 évig maradok, utána bölcsi, már be is irattuk. Attól, hogy 2010 szept-től felvették, egyáltalán nem biztos, hogy már idén ősztői is lenne hely, most pl 100 férőhelyre 130-an vannak. Munkahelyem elvileg van, de persze semmi nem biztos, fogalmam sincs, hogy a főnököm visszavesz-e, megvan az esélye, hogy a kötelező 1 hónap után szépen kirúg....
2009. ápr. 2. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!