Hogyan változott babátok nappali alvása? Azaz, hogyan kezdett és milyen fokozatokban csökkenni?
Pénteken lesz 3 hónapos a kishölgy, lehet hogy még korai a kérdés, de érdekelne, hogy ez kinél hogyan alakult. Anyukám szerint és logikusan én is így gondolom, majd úgyis látni fogom, hogy mikor tud már többet fenn lenni, köti le tovább a játék stb.
Szóval a kérdés lényege az, hogy kinél hogyan alakult a csöppség nappali alvása, melyik alvásokat hagyta el, vagy egyszerűen rövidebb ideig tartottak az alvások, és elmaradoztak. Amikor csökkent az alvása, akkor el is tudta foglalni magát? Mert pl. nálunk este 6 után már szinte sose alszik el evés után, de még igazán nem is tud mit kezdeni magával, mert a játékok nem sokáig kötik le, ezért is hoztuk előrrébb a fürdést, mert aztán meg már látszik, hogy fáradt, de mégsem alszik már.
Az első 3 hónapban napközben háromszor aludt, de csak 20 perceket, nem tudom, hogy bírta, de nem volt egy nagy alvó, viszont éjjel aludt 12-13 órát egyhuzamban, így nem panaszkodhattam.
Utána már jobban aludt napközben, szintén 3x kb. 45-60 percet. Délelőtt, kora délután és késő délután.
Aztán 5 hónaposan lehagyta a késő délutáni alvást és akkor 5-6 órát is képes volt egyhuzamban ébren lenni (pedig álmosnak tűnt, de nem volt hajlandó aludni).
Most 9 hónapos és 2x alszik napközben. Délelőtt és kora délután szintén. Ezt a "rendet" azóta is tartja.
Amúgy tényleg látod majd mik az igényei, mennyire tűnik álmosnak.
Szia...mi 4 alvásról szoktunk a 2-re.
Reggel visszaaludt egyszer-aztán délelött-délután és volt,soxor,hogy estefele is szundított egyet.De ezek az alvások talán fél-háromnegyed órásak voltak.
Aztán a késő esti elmaradt..akkor tanult mászni.Most pedig , hogy megy (13 hós) csak 2x alszik.Délelött és délután. :)
Azt az alvóidőt,ami ki fog maradni kitölti majd az új pl. forogni fog,mászni tanul vagy menni. Boldog babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!