Tényleg átfordul akárcsak az oldalára egy 10 napos csecsemő?
Igen. Az én lányom 4-5 naposan már az oldalára fordult.
Szerintem semmi extra nincs ebben.
Hátról hasra 3 hónaposan, vissza pedig 1 hónappal később.
Szóval attól, hogy oldalra fordul pár naposan, nem biztos, hogy a többi mozgás is hamarabb fog menni.
A fiam mikor született kezdő fruskaként a kórházi ágy közepén hagytam a kicsit(3napos volt), amíg a gyerekorvoshoz odaléptem az ajtónál. Felhívta a figyelmem, hogy soha semekkora bébit ne hagyjak olyan helyen ahonnan leeshet, mert akármilyen pici attól még tud mozogni. Lehet csak egy kis vekninek tűnik, de előfordulhat olyan mozdulatsor, aminél átfordul, rug egyet, amitől előre-hátra halad...
Pl láttam olyan bébit, aki azzal szórakozott, hogy felnyomta magát hason, és mint a harang ingatta a fejét, és sikerült átbillenie.
Nálunk is 1-2 hetesen fordult oldalra, mostanra már rengeteget, sokszor úgy szeret aludni, 3 hónapos lesz. :)
2,5 hónaposan már átbillent hasról hátra, aztán pár nap múlva még kétszer megismételte és egyszer hasról hátra is, de ez még inkább csak billenés, majd idővel tudatosan is alkalmazza. Végülis az ereje már meg van hozzá ezek szerint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!