Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek kettő vagy több gyermek...

Akinek kettő vagy több gyermeke van, tesz különbséget közöttük?

Figyelt kérdés
Imádom a kisfiamat és néha eljátszom a gondolattal hogy milyen jó lenne ismét kismamának lenni. (A párom is szeretne kistesót) Félek ha szülök még egy babát a fiamra nem lesz annyi időm és a szeretet is "megoszlik". Értitek mire gondolok? A másikat is fogom annyira szeretni mint őt? Mégis ő az első! De a második lesz a kisebb. Volt már valaki hasonló helyzetben?
2009. ápr. 1. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:
ha sok a korkulobsség v. ha nem édestestvérek v. csak anyárol tesok akkor talán lehet ilyen érzés ,de vígyázni kell hogy a másikat is kell szeretgetni és a nagyhoz is legyen türelmünk.
2009. ápr. 1. 22:22
 2/4 anonim ***** válasza:
96%

nem teszek különbséget. igaz, még 2 év sincs köztük, de mindig emlékeztetem magam, h a nagy is kicsi még. legyen bármi idős a nagy, őt is babusgatni, szeretni kell. mondani kell nekik szóban is. mindig legyen olyan amikor csak a naggyal, és olyan, amikor csak a kicsivel törődsz. de azt is kell hagyni, h egymással foglalkozzanak. az az egészséges, ha már gyerekként mgtanulnak másokhoz alkalmazkodni, osztozkodni velük. így fejlődik ki az igazi személyisége egy embernek. az a baj a mostani világgal, h túl felnőtt viselkedésűek a gyerekek. hagyni kell őket gyerekként viselkedni. én csk mosolygok magamban, mikor látom, h nyakig koszosak, ugrálnak a pocsolyában, nyakig kajásak. látom rajtuk, h boldogok. én is így nőttem fel és ezért mindig hálás leszek a szüleimnek.

tehát, ha úgy érzed, nyugodtan vágj bele a 2. kismamaságba. ne félj... boldognak lenni.

2009. ápr. 1. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam apja tesz különbséget. Nem élünk együtt, de a másik két gyerekével jóval többet foglalkozik, mint a picivel, bár bizonygatja, hogy nem így van.
2009. ápr. 2. 07:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia, nekem 4 év 2 hónap van a két gyermekem között, a nagyobb fiú, a kicsi lány, és én is hasonló félelmekkel voltam szinte végig a második terhességem alatt, hogy mi lesz ha.....? És az lett, hogy nem megoszlott közöttük a szeretetem, hanem megkétszereződött, imádom mind a kettőt. Amikor megszültem még azon a napon behozták a fiamat látogatni hozzám meg a hugihoz, és ahogy jött felém a kórházi folyosón szinte lépésről lépésre nőtt fel 4 évessé a szemem előtt pillanatok alatt, aki addig az én picikém volt. Annyira szeretem őket, ha rájuk nézek mindig elérzékenyülök, a világ legjobb dolga anyának lenni. Egyébként nagyon-nagyon vágyom újra egy baba után, már elég régóta, úgyhogy alig várom, hogy a férjem is áment mondjon rá, de már nem aggódom, hogy hogy fogom szeretni őket, mert tudom, hogy nagyon. Ne aggódj te sem ezen, bízz az anyai ösztönödben és vágjatok bele a kistesó dologba, főleg ha mindketten akarjátok. Természetes, hogy először majd a picikére megy el több időd, de édesanyja vagy már most is és meg fogod oldani, csak bízz magadban!
2009. ápr. 2. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!