Kire hasonlít inkább a pici?
Nálunk születésekor tiszta apja, ill. apja családja volt a fiunk.
Most 19 hónapos, és ő is tökéletes 'keverék', meg lehet mondani, hogy pl. a száját apától örökölte, a szemöldökét tőlem stb.
A mi lányunk olyan keverék, hogy elsőre nemigen lehetne megmondani, hogy a miénk :o)
Pl az arca teljesen az apjáé, viszont a zöld szeme és a szeplői az enyémek; a vörösesbarna haja viszont az apai nagyijáé, de közben az ujjai és az orra anyukámé :o) Hálistennek apámból semmi nincs belőle, csak a jó dolgokat örökölte :o)
A kislányom teljesen olyan, mint az apukája. Eddig összesen 2 ember mondta azt, hogy rám hasonlít...
Olyan a szeme formája a színe, a szája, az egész alkata.
Talán az orra hasonlít rám, mást nem nagyon vélek felfedezni. :)
Csak kíváncsi voltam, nálunk is tiszta apukája a kislányom.
Olvastam egy tanulmányt, ami azt taglalja, hogy mi a különbség az anyai (feltétlen) és az apai (feltételes) szeretet között. Azt írja a szerző, hogy általánosságban a gyermekek az apjukra ütnek, ezzel is elnyerve az Ő tetszésüket. Érdekes, és lám, igaz is lehet. :)
Én a tv-ben hallottam, hogy 1 éves korukig az apukájukra hasonlítanak a gyerekek, pontosan azért, mert így könnyebben kialakul a kötődés. Mármint az apa kötődik jobban a babához.
Nálunk is így volt, most anyósra és ezáltal apára hasonlít, csak az államat örökölte. De még változik, főleg a kamaszkorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!