Miért nem ihat a cumisüvegéből a lányom a bölcsiben?
Egy éves a kislányom bölcsibe járunk már lassan egy hete, de a dadák nem engedik hogy bent cumisüvegéből igyon hanem üveg pohárbol próbálják itatatni de egyszerűen nem tud pohárból inni. félek hogy kiszárad főleg hogy sok folyadékot is iszik.
Ő a legkisebb a bölcsiben a többiek akikel egy csoportba került mind 2 évesek.
Lehet azért is mert elveszik, elvennék egymástól, vagy bevennék a másikét, és így hogy egyformán iszik mindenki könnyebb annyi gyerekkel. Persze nehéz nekünk szülőknek ezt elfogadni, mert mi otthon csak az ő érdekeit néztük vagy max egy két tesójáét, de a bölcsiben min tíz gyerek vagy általában több van sokszor egy gondozóra, sajnos. Amúgy meg így lehet harabb tanulja meg, mert a gyerekek közösségben sokkal könyebben elsajátítanak mindent mert látják a másikaktól. Valamint sokkal rugalmasabbak mint mi hinnénk, nagyon gyorsan megszokják a rendszert ami a bölcsibe, oviba van és utána már az a normális nekik. Ott meg aztán szigorúan az a napirend nap mint nap. Annyi gyerekkel nehéz is lenne másképp! Szóval valahol én nem irigyelem a gondozónőket, bár némelyik lehetne kicsit emberibb, tisztelet a kivételnek!
Én nem olyan régen azon aggódtam, hogy itthon a kislányom mindig kér inni ha szomjas, persze néha én is megkínálom ha iszok, hátha ő is kér, de általában kér magától. Na most ezt a bölcsibe nem teheti meg. Úgyhogy bízom benne hogy megtanulja mikor van evés, ivásidő és akkor nem lesz gond. Aztán ha hazajön meg teleissza magát! De igazából ahogy kérdeztem a gondozónőtől ugye 8-fél 9kor van reggeli, ahhoz van folyadék, majd kb fél 10-10felé teázás, gyümölcsevés, aztán fél 12-12kor ebéd és akkor is van evés után inni lehetőség. Úgyhogy azért van olyan sűrűn ivási lehetőség hogy ne halljon szomjan. Aztán meg majd megtanulja az ottani rendszert. Én is féltem de hát ez van. Előbb utóbb úgy is meg kell szokni vhol. Sőt igazából még kisebb lehet jobb is, mert nem fogja annyira fel. Kiszáradni meg biztos nem fog, mert azért 4 kor hazaviszed és estig tud inni amennyit csak kell. A másik mielőtt reggel elindultok közvetelenül előtt mindig kínáld meg vízzel, teával amit szeret. Az már biztos benne lesz!! Amúgy szerintem ha egyszer kétszer szomjan marad a bölcsibe megtanulja hogy inni kell mert máskor nem lesz és legközelebb fog inni!!! Ügyesek ők! Bízz benne! Ha meg látod hogy vmi nem stimmel akkor tudsz majd intézkedni!!! De nem hiszem hogy lenne ilyen!!! Kitartás! Nekem is nehéz megszokni hogy szinte ilyen spártai mód van az ilyen helyeken és hogy már ilyen korán meg kell tanulni nekik a viselkedési formákat stb-t, de mivel nincs más választásunk és pénzünk nincs otthon maradni vele így muszáj elfogadni!!! De nagyon nehéz!
Na látod akik egy éves korába elvárnák hogy vidd a gyerekedet bölcsibe azok nem tudják milyen egy egy éves kisgyerek. Milyen kis gyámoltalan! Bár lehet edzettebb lesz mint a korabeliek akik nem jártak ilyen korántól bölcsibe!!!
Ne aggódj! Bár tudom magamról hogy ezt könnyű mondani, de én ezt szoktam magamnak mondani! Kicsit megnyugszom és mikor látom hogy jól érezte magát akkor biztos jó volt minden és megnyugtat nagyon! Kitartás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!