Láttátok reggel az RTL Klub Csak Csajok c. műsorában azt a hölgyet aki a babáknak mutogatott képeket magyarul, majd angolul?
Szió!
Én angol nyelvtanár vagyok és nagyon-nagyon korainak tartom a dolgot. Már bocsánat, hogy ezt mondom, de ez egy újabb hülyeség, amire a szülőket rá akarják venni. Természetesen anyagiak állnak a háttérben. Én általános iskolás kor előtt nem szoktam javasolni, mivel hatékonyan nem lehet akkor még nyelvet tanulni. Mindössze segíthet a későbbiekben a hansúlyt, hanglejtést, kiejtést. stb. elsajátítani.
Ez a "villám" dolog meg nonszensz.
Remélem, tudtam segíteni.
Én épp ma reggel kapcsoltam be a tévét. Nem tudom mi volt a címe, de tátott szájjal álltam. Kb 2-3 éves gyerekeknek tartott egy nő meg egy pasi angolórát. Angolul olvasta nekik a Jónás történetét a Bibliából. Néhol én sem értettem, pedig felsőfokú nyelvvizsgám van. A gyerekek meg úgy tűnt értik, és válaszoltak angolul.
Döbbenetes volt, hogy ezt hogy tudták így megtanulni? Vagy ez valami reklámműsor, és 2 nyelvű gyerekek voltak?
Nekem is tanári diplomám van, és mi is azt tanultuk, hogy a korai nyelvtanulás problémákat okozhat, pl. rossz helyesírás, diszlexia.
Én nem ajánlom. Egyébként kíváncsi lennék, hogy pl. magyarul értik-e ezek a gyerekek, hogy mi ennek a sztorinak a tanulsága? Talán előbb azt kéne megmagyarázni nekik.
Amit az utolsó válaszoló írt, az egy teljesen más helyzet. Mikor a gyerek környezetében hallja az idegen nyelvet és nem villámkártyákkal erőltetik rá a dolgot, az már más kategória.
Nem beszélve arról, ha a szülők valamelyike az idegennyelv forrása. Viszont nyelvtanárként továbbra is úgy látom, hogy semmi szükség ilyen fiatalon már idegennyelv tanulással traktálni a gyerkőcöket, mert onnantól kezdve, hogy megszűnik a forrás (pl.: nem lesz annyi ideje az anyukának, vagy elköltöznek az angol ajkú rokonok, barátok), elfelejt mindent.
Egyébként nem értem ezt a fellángolást, tényleg nincs értelme ilyen korán elkezdeni. A gyerek agya szivacs, ami mindent beszív, de kérdem én, biztos, hogy azt akarjuk, hogy csordultig teljen???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!