4 hónaposan 9 kilós baba?
Anyukák megvigasztalnátok? Ma voltam a munkahelyemen egy boltban dolgoztam és az egyik munkatársamnak most 4 hós az unokája és 9 kg. Meglátta az enyémet aki most 3 hós és azt mondta rá milyen kis soványka, mind a kettő anyatejes. Nekem
ez nagyon rosszul esett mert szépen hízik most 6 kg és 63cm az enyém. Szerintem az ő babájuk nagyon kövér én soknak tartom a 9 kg-ot. Amúgy meg nagyon utálom ezt az összehasonlítást, nagyon kiakadtam ezen a sovány szón, szerintetek sem sovány igaz 3-hósan 6-kiló az nem sovány?
AZ én babám is kb. annyi volt 3 hónaposan, mint a tiéd, ez teljesen jó súly, persze hossz sem mindegy :), lehet nagyobb/kisebb alkaltú baba.
De ha igény szerint eteted, nem tudod elrontani...
MInd a két fiam egy évesen volt 9kg. Az egyik 3800zal, a másik 2600zal született! :)
Viszont ismerősöm, aki csak szoptatta a gyerekét 4hósan 8,9kg volt. Óriásinak tűnt. De szép egészséges gyerek volt- csak hatalmas. Később lelassult a súlygyarapodása, de most másfél évesen is nagyobb az átlagnál.
Egyébként ez a súlyverseny katasztrófa gyerekeknél... Ne törödj vele. A Te babád 3hónaposan 6kg, az pont átlag- örülj neki, hogy szép és egészséges- és nem szakad le a derekad az emelgetéstől! :)
Nyugi! Az én kislányom a 7 hónapos mérésnél még mindig nem volt 7 kiló. (Asszem 6850g-nak mérték.) Hát gondolhatod én hogy kiakadok, amikor látom (meg olvasok róluk) a 4-5 hós 8-9 kilós babákat. A védőnőt, meg a dokit is már kiidegeltem ezzel teljesen. Ők meg mindig azt mondják, hogy "nem szeretik" az ilyen nagy babákat és az én kislányom jó, ha 1 évesen lesz 10 kiló körül, és az lesz a normális.
Úgyhogy nyugi.
Az én lányom 1850 grammal született, és most 4 hósan 4300 gramm. A múltkor voltunk fagyizni a párommal és volt ott egy nagymama+papa, akik megkérdezték, hogy mennyi idős. Mire mondtam nekik, hogy mennyi, azt válaszolták, hogy az ő unokájuk 3 hetesen ekkora.
Na és? A lányom boldog, kiegyensúlyozott baba, van étvágya és szépen hízik. Egyébként pedig a faluban sokan megjegyzik, hogy milyen kis formás.
Teljesen jó átlag sullyban van a babád!
De megjegyezném hangosan hogy minden baba más és nem biztos hogy azért 9 kg mert cukros teát iszik!! A kisfiam 4 hósan 8700g volt és csak anyatejes,most 8 hónapos és 10750gramm nem kövér,hanem formás nagy baba és soha nem kapott még teát,se pörköltet és a hasonlokat! Viszont a két nagyobbik lányom 1 évesen 8900g-és 9200 gramm voltak!!
Ez Genetika is:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!