Espumisantól elmaradhat a 4 hetes kislányom széklete?
Espumisan egy 4 hetes babának? Kizártnak tartom, hogy orvos ilyet előír a gyereknek.
Szerintem sürgősen vidd orvoshoz.
Espumisan emulzió kifejezetten csecsemőkori kólika ellen van. (Bocs az off-ért.)
Kérdésedre pedig: mivel nem szívódik fel a szervezetükben, ilyen jellegű tünet nagyon valószínűtlen. Anyatejes? Tápis? Eszik elegendő mennyiséget? Megfelelő minőségben? Szépen gyarapodik? Bukós baba? Egyelőre ennyi jutott eszembe...
espumisannal semmi gond, babáknak ajánlott....
én mondjuk az infacolt ajánlom.
teljesen normális, hogy tegnap este óta nem kakilt, inkább az a "nem normális" ha még mindig minden evés után kakilna. napi 1-2 de akár a 2 naponta 1 jó! ahogy nő úgy áll helyre 3-4 hetesen!
Köszönöm a válaszokat!
anyatejes baba , most már maximum este kell neki pótlás ( nehezn idúlt be a tejem, ezért kellett neki lekezdeni korábban) , de van, hogy már este sem fogadja el. Szépen gyarapodik, ezzel nincs baj szerencsére, bukni is csak ritkán, és szerencsére minimálisat bukik.
Tudom, hogy normális a széklet gyakoriságának csökkenése, csak ilyen drasztikusan? hogy tegnap még szinte minden pelusban volt, este óta meg semmi... remélem tényleg csak erről van szó, olyan nehéz megtalálni a legjobbat neki...
Próbálj meg adni neki egy kis baba vizet. Higítja a székletet és segít a görcsoldásban is. Légyszi, ne pontozzatok le, kipróbált dolgokat írok, és nálunk több babánál is bejött.
Nagyon hasfájós volt a kislányom és sokszor már együtt sírtam vele. Az Espumisan csppektől kifejezetten rosszabbul volt és a köménymag tea sem hozta meg az enyhülést. Az alvó párdus póz sokat segített, a meleg textilpelus a hasára, az is jó volt. Kicsit hosszabb ideig tart, de hatásos. Az Infacol volt még jó és a szélcsövezés. Nem szokott rá.
Kb 2 hetes koráig volt kaki naponta többször is, aztán egyik napról a másikra semmi, és 7!!! napig egyáltalán nem kakilt. Már nagyon oda voltunk mindketten. A baba a fájdalomtól, én attól, hogy neki milyen rossz. Na akkor jött a víz itatás. Már a kórházban is adtam neki babavizet, mert nem volt tejem és utána ahogy megjött a tej, nem kapott több vizet. Na mikor már nem volt kakija egy hete, adtam neki vizet. Megivott majdnem 50ml-t, és kb egy óra múlva olyat kakilt szegény, hogy teljesen belesápadt, ijedtemben még a dokinénijét is felhívtam, aki azt mondta, hogy ennyire megviselte a több napnyi kaki kinyomása. Azóta sajnos már tápszeres lett, de vizet napi szinten kap és el is fogy neki 120ml körül/nap. Persze tornáztattam is és masszíoztam a pocakját. 2 hónapos korára nőte ki a hasfájást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!