Akinek ikrei születnek, az csak egy gyerek után kap gyest?
Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 20:14
1/11 anonim válasza:
Nem, ikergyerekek esetén kétszer annyi GYES jár és nem 3 éves korukig lehet az anya GYES-en, hanem a gyerekek 6. születésnapjáig.
3/11 A kérdező kommentje:
ismerek vkit, akinek ikrei vannak és azt mondta h csak egy gyest kap, mert 1* marad otthon velük.de nem tudtam h 6 éves korukig
2011. júl. 15. 20:30
4/11 anonim válasza:
Igazából tanköteles korukat betöltött év dec 31ig maradhatunk itthon, úgy tudom. És dupla gyes-sel. Ha visszamennék dolgozni 4 vagy 6 órába, akkor már csak sima gyest kapnék mellette.
5/11 anonim válasza:
3 hetesek az ikreim és dupla gyes jár rájuk.Otthon pedig addig maradhatsz velük amig tankötelesek nem lesznek.
6/11 A kérdező kommentje:
találtam egy gyeskalkulátort, ahol szintén csak 3 évig jár.most akkor mi van?
2011. júl. 15. 20:36
7/11 A kérdező kommentje:
értem.köszi
2011. júl. 15. 20:37
8/11 A kérdező kommentje:
azt még leírom, h ennek a nőnek össz 6 gyereke van, az utolsók az ikrek és még így sem elég nekik a pénz
2011. júl. 15. 20:40
9/11 anonim válasza:
Lehet, hogy a gyed-re gondolt, az valóban csak 1 gyerek után jár ikrek esetében is.
10/11 anonim válasza:
Nekem ikreim vannak,most 5 évesek,úgyh első kézből vannak információim.
Jelenleg dupla gyest kapok utánuk,addig,amíg iskolába mennek,pontosabban annak az évnek a végéig,dec 31-ig.Ez az ő esetükben valószínűleg még 2,5 év.
Ha 4 vagy 6 órában mennék vissza dolgozni,akkor maradna a dupla gyes,ha 8 órában,akkor csak egy gyerek után járna tovább.
6 gyerek után az ikrekre járó gyessel-ha egyedülállónak számolom-több mint 150E Ft-ot kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!