Jártattad babádat úgy, hogy fogtad a két kezét, ha már fölállt és tudott lépegetni?
Nem. Ha magától erőlködve kapaszkodva nem tud lépegetni akkor még nem elég erős a lába-gerince hozzá.
A szomszédasszony csinálta, állandóan így járatta a fiát. Szegény gyereknek dongalába lett és bokasüllyedése. Most hordja tornáztatni minden héten 2 vagy 3 alkalommal. Megérte?
NEM kell siettetni, minden gyerek megtanul előbb-utóbb járni.
10.29-esnek, a dongaláb veleszületett fejlődési rendellenesség..
én segítettem a lányomnak, amíg igényelte.
Az én fiam 13 hónaposan kezdett bútorok/fal mellett kapaszkodva lépegetni.
16,5 hónaposan indult el egyedül, stabilan, át az egész szobán.
És igen, a két időpont között előfordult, hogy fogtam a kezét, és úgy sétálgatott. Igényelte is, és szeretett is így sétálni. Nem mentünk sokat, utcán pl. soha, de bent a szobában megesett, nem is egyszer.
Lehet, hogy ennek tudható be, hogy ilyen későn indult meg egyedül, de most rohamtempóban fejlődik. Két hét múlva már szaladt a lakásban!
Ha már tudott lépegetni bútorok mentén oldalazva, akkor már igen, előfordult. De igényelte is. Ilyen tolható járássegítőt is imádta, ő maga kezdte el használni, meg minden mozdítható dolgot tologatott. Akkor kezdtünk el kézenfogva is menni. Addig nem erőltettem, csak mikor láttam, hogy ő akarja, és kapaszkodva már tud menni. Csak lakásban a járássegítő elég macerás volt, azt inkább az udvaron tologatta, benn meg a kezembe kapaszkodott.
Nem ettől lesz a dongaláb. Persze erőltetni nem szabad, de ha ő maga akar így menni, akkor már elég erős, csak az egyensúly miatt még nem tud egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!