Tudtátok, hogy van utólagos szocpol? Mi most kaptuk meg!
Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Szóval, mi 2006-ban vettünk egy új építésű házat, illetve az egész párom nevén van. Nem voltunk összeházasodva, még csak nem is éltünk együtt igazolhatóan 1 éve, így nem számítottunk élettársaknak sem hivatalosan, hogy felvehettük volna a megelőlegező szocpolt, így hitellel vettük a lakást szocpol nélkül. Aztán 2009-ben megszületett a kisfiunk. Most tudtuk meg nemrég, hogy utólagosan is lehet igényelni a szocpolt, amennyiben a vételár nem haladta meg a 16,5 milliót. Párom már volt bent a banknál, kitöltött minden szükséges nyomtatványt, és most fogjuk megkapni, a gyerkőc után járó 900 ezer forintot levonják a tőketartozásból. Csak azért írtam le, hátha segítek valakinek az infóval.
Jövőre szeretnénk bővíteni két szobával a házunkat, van egy kisfiunk, így igénybe lehet venni vajon a szocpolt?Teljesen járatlan vagyok a témában, de utánna fogok olvasni, csak hátha valaki tudna ebben segíteni:-)
Hú, de jó is lenne.....
2011. júl. 15. 13:40
22/28 anonim válasza:
Állítólag 2012-től majd újra fog járni a szocpol, de ez még nincs megszavazva. ha nem szavazzák meg, (utolsó válaszolónak írom) akkor nem fogod tudni visszamenőleg igénybevenni, mert ez az utólagos csak azokra érvényes, akiknek a banki szerződése 2009. július 1. előtti.
2011. júl. 15. 14:21
23/28 anonim válasza:
lehet, hogy buta kérdés, de ha 2006-ban a férjem egyedülállóként vett egy új építésű lakást, de azóta házas lett és két gyereke van akkor arra nem igényelhető utólagos szocpol?
2011. júl. 18. 08:12
24/28 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Na pont ilyen eset a miénk is. Egyedül az ő nevén van a lakás, azóta született meg a gyerkőc, és megkaptuk a szocpolt utólag. Tehát nektek is jár!!!
2011. júl. 18. 08:25
25/28 anonim válasza:
én csak azt nem értem, hogyha megszüntették a szocpolt akkor hogyhogy mégis jár? Azért mert akkor mikor egyedülállóként vette a lakást akkor még volt szocpol? :-O Vagy mi miatt?
2011. júl. 18. 08:43
26/28 anonim válasza:
08:43 vagyok: bocs, közben végigolvastam és megkaptam rá a választ, hogy igen, amiatt. :)
2011. júl. 18. 08:45
27/28 anonim válasza:
Lányok, van egy nagyon fontos dolog, ami buktató lehet, tehát az utólagos szocpol igénylésekor azt is nézik, hogy a te, vagy a férjed nevén NEM LEHET MÁSIK INGATLAN TULAJDON, MEG RÉSZTULAJDON SE!!! Szóval ha valamelyikőtöknek a nevén van mondjuk másik lakás, vagy a szülői ház fele például a ti neveteken van, az máris kizáró ok!! Mi emiatt nem kaptunk csak, más miatt jogosultak lettünk volna rá.
Pech, hogy az apósom lakása a férjem nevén van, az anyukámé pedig az enyémen...
2011. júl. 18. 15:03
28/28 anonim válasza:
Lehet későn írok de kérdezni szeretnék 2004-ben vettünk lakást de egy másik házon van ez miatt jelzálog,3 gyerköc van 2003-2006-2010-ben születtek.A hitel még kb.2300000ft. K&h-nál van.Igy is menne a dolog?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!