Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktattatok ra a...

Hogyan szoktattatok ra a babatokat hogy ha almos es nyugoskodik elaludjon es ne csapjon at hisztibe?

Figyelt kérdés
a nappali alvasok alkalmaval 15 hetes babam csak nyugoskodik, nem tud elaludni, pedig vele vagyok, probalom nyugtatni, egyre hisztisebb es fardtabb lesz es akkor mar azert nem tud aludni. ha sikerul is neki, hamar felebred es ujra sir. mar probaltam nem felvenni, de mellette maradni, nyugtatgatni de az sem mukodott. nektek kinotte a babatok vagy mikor volt elorelepes ebben a temaban?
2009. ápr. 1. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
ez elég nehéz dolog. nálunk két ruhapelenkát teszek a kezére, cumit a szájába, és így alszik el. enélkül egyszerűen nem. azokkal dörzsölgeti a szemét egy ideig, aztán elalszik. vagyis eddig így volt. most egy hete már ez sem nagyon működik. forgolódik az ágyban, pakol összevissza minden ágyneműt, aztán meg ordít. valószínűleg nálunk a fognövekedés is belejátszik a dologba, én remélem, hogy visszaáll idővel. Próbáljatok meg valami olyan dolgot csinálni, amiről tudja, hogy utána alvás jön. vagy még előbb tedd le, mint hogy nagyon elálmosodna. Mondjuk tartsátok be, hogy 2-3 óránként igenis aludnia kell. én mindig úgy csináltam. letettem, akár látszott rajta, akár nem, hogy álmos-e. szép lassan lenyugszik a kiságyban általábn minden baba. néha bementem hozzá, és aztán újra elköszöntem, mondtam neki, pihenjen kicsit, utána játszunk tovább.
2009. ápr. 1. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Vagytok eleget a levegőn? Az fontos!

Én szép szóval szoktam rávenni, hogy aludjon. Megígérek neki valamit, alvás utánra, amit természetesen be is tartok!

2009. ápr. 1. 09:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Még csak 15 hetes a babád, tehát a szertartások kidolgozása még nem biztos, hogy működik. Próbáld egyedül hagyni. Nagyon gyakran a gyerek azért nem alszik el, mert még ott az anyja, aztán pedig már olyan fáradt, hogy a fáradságtól lesz nyűgös. Tedd le, hagyd ott. (Persze nézheted, de állj a látóterébe és ne mozogj sokat.
2009. ápr. 1. 09:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Én a szemére teszem a kezem vagy egy textilpelust. Nagyon érdeklődő és nézelődne, de már hulla fáradt. Mellé dúdolok, símogatom. Mikor lenyugszik, otthagyom, az ajtóból figyelem. + cumi, meg egy plüss amivel alszik. 4,5 hós. Így kb. 15 perc alatt elalszik.

Nálunk az a rendszer, hogy kaja, kb. 15-20 perc, játék, és a következő etetés előtt (3 óránként) 45-60 perccel alvás. Dél körül a fél kettes kaja előtt már másfél órával indulunk sétálni, így olyankor egy nagyot alszik.

2009. ápr. 1. 09:58
 5/6 A kérdező kommentje:
legutobbi valaszolo: hogy birja ha letakarod a szemet? en probaltam, de nagyon meglepodott, tovabb sirt de lehet nem voltam eleg kitarto a temaban. te meddig csinalod?
2009. ápr. 1. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ordít napközben minden elalvás előtt, nemtom miért. Az ágyába le se lehet tenni, csak a babakocsiban alszik.Este ha elaludt úgy emeljük át az ágyába.
2009. ápr. 1. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!