Lehet etetőszékbe rakni olyan babát aki még nem ül?
A babahordozó tartja a gyereket félfekvö helyzetben, az etetöszékröl nem tudom elképzelni (habár nem ismerem ezt a fajtát).
Én inkább ölben etetném, vagy a babahordozóban, de ha az etetöszék ilyen helyzetben stabilan tartja a hátát, és nem tud lecsúszni, akkor az etetés idejére szerintem nem árthat igazán, de hosszabb ideig biztos nem jó.
két féle van, az egyik tipus az egész szék dől hátrafelé, a másiknak csak a háttámla része 3 fokozatban dönthető, az ülő része az stabilan vízszintesen marad.
ha nem ártalmas akkor vennék, mert az izgőmozgómat nem nagyon tudom egyszerre tartani is és etetni is, bár még csak kóstolni fog, nem enni..
másnak tapasztalat?
Ültesd az öledbe úgy, hogy a háta a bal karodnak támaszkodjon, ha jobbkezes vagy. A feléd lévő karja így hozzád simul, azzal már nem fog hadonászni. A másik kezét szükség esetén megfoghatod a bal kezeddel. Az asztal mellé ültök, úgy, hogy véletlenül se verhesse le az ételt, és így kanalazod a szájába. Azért is jobb ez, mintha székbe ültetnéd, mert a testhelyzet nagyjából azonos a szoptatáséval. Épp elég neki a más állagú kaja, meg a kanál mint újdonság, hadd bújjon továbbra is hozzád.
Ha már önállóan ül, szerezz be egy kis sámlit amiről jól leér a lába a földre, esetleg egy kisszéket (nem fog a támlának dőlni, szálegyenesen ül a sámlin is), tegyél elé egy hokedlit vagy kisasztalt. Erre tedd az ételt. Adj neki is egy kanalat, hadd próbálkozzon az evéssel, de eleinte te etesd egy másik kanállal. Az enyém nem értette, hogyhogy az ő kanala üres, hiába veszi a szájába, és mindig elvette az enyémet. Odakészítettem többet pótlásnak, vagy felvettem amit lerakott. Ha túl vadul pancsol az étellel, kiborítja, ledobja stb. vagy esetleg feláll és elmegy az asztaltól, fejezzétek be az evést. Nem fog éhen halni, viszont hamar megtanulja, mit szabad és mit nem. Egy magas etetőszék, pláne ha be is van szíjazva a gyerek, (muszáj, mert kieshet), inkább csábítja a szülőt arra, hogy tuszkolja bele az ételt akkor is, mikor a kicsi már nem enne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!