Miért nő meg v. melyik baba hatalmasra bent? Másik meg miért nem?
Gondolom, aki koplal, annak a babája is, és kis súlyú lesz...na de mi a helyzet az óriásbébikkel?
Ha normálisan eszek, akkor is simán lehet 5 kilós a pocaklakó?
Magasságfüggő is lehet?
Mondjuk én magasnak magas vok, de törékeny csontozatú.
Félek tőle, hogy esetleg túl nagy lesz, és nem tud természetesen megszületni...én sem tudtam.:/
Hát én cáfolom ezt az elméletet.Volt egy hasonló kérdés.Én a pozitív teszt napjától a szoptatás végéig minden nap szedtem terhesvitamint, de szó szerint, egyetlen nap nem maradt ki.Ettem rendesen, többet is, mint kellett volna, fel is jött 18 kiló, nem cigiztem soha.És született 39+6 napra egy 2490 g és 47 cm-es lányom!!Ennyit az óriás bébikről!De makk egészséges, 9 hónapos kislány, aki még beteg sem volt.Ő volt a legkisebb, és imádták a csecsemősök a kis "mazsolát".
Hogy miért?
-öröklött hajlam: ha magas vagy, attól lehet nagy a babád!
-lepényfunkció: áramlás, mennyire van elöregedve (nálam ez is oké volt)
-dohányzás okozhat alacsony születési súlyt, de nálad erről szó sincs
Szerintem nagy szerepet játszik a genetika. Én végig szedtem a vitamint, 3900g lett a fiam, de anyósom annak idején semmit, 4100g-mal született a fiam apja. Az ő családjukban még a lányok is 4kg fölött születtek, és nem szedtek semmit annak idején az asszonyok.
Nálunk meg mindenki 2600-3200g között született, tesóm gyereke is 2700g, tiszta tesóm (pedig sógornőm szedett vitamint végig), az én gyerekem meg megszólalásig az apja, így a súlya sem lett kicsi.
Remélem most a pocakban a kislányom rám fog hasonlítani, és nem lesz olyan nagy, mint a bátyja :-)) (mert nekem nagy volt a 3900g 55cm, 160cm vagyok, és 55kg).
Teljesen alkati dolog. Genetika.
A vitaminnak semmi köze hozzá.
Ezt a normálisabb orvosok-védőnők tudják is és nem hangoztatnak hülyeségeket!
Én is szedtem a terhesség előtt 1 évig, a terhesség alatt minden nap a vitamint (Béres Gravida-abban van a legtöbb összetevő), mégis 3 kg-os gyermekem született.
Alacsony és vékony vagyok, a párom szintén, sz ő szülei szintén, nekem apukám szintén.
A csalásunkban nem született egyetlen baba sem 4 kg feletti súllyal, mindenkimnek 2,5-3,5 kg között volt a születési súlya, kivéve engem, mert én koraszülött voltam 1,6 kilóval.
Nem a terhességi vitaminoktól, bár az én orvosom szerint annyiban köze van hozzá, aki megengedheti magának a vitamint és odafigyel arra, hogy szedje, nyilván valamivel magasabb szinten tájékozott és anyagi lehetőségei is mások. Így eleve egészségesebben táplálkozik, minőségi ételeket vesz és az egész életmódja más.
Azt mondta a védőnőm, hogy egészséges életmód és ebből fakadóan egészséges a méhlepény és jobban táplálja a magzatot. Nem sok köze van a genetikához, szerintem.
A vitamintól nem lesz nagy a babád, egyébként pedig az hogy meg tud természetesen születni avagy nem, attól függ, hogyan helyezkedik el az anyaméhben, ha rosszul fekszik (magas egyenes állásban)akkor a két kilós babát sem tudod megszülni, de ha jól fekszik, akkor az 5 kilóst is. Ezt meg nem tudod befolyásolni.
Én alacsony vagyok, a babám 3630 gramm volt, szombaton azt mondta a doki, nagyon jól fekszik, de mire szülésre került a sor, elmozdult, azt mondta a doki, nem lehet megszülni.
NEM A TERHESSÉGI VITAMINOK MIATT!!!
Fiam 4,4 kilós lett, nem szedtem vitamint, lányom csak 4 kilós(terhességi cukorbetegség miatti diétávál)
Egyik 57, másik 56 centivel született, mind akettő 36-os fejjel.
Kint is tartják a "nagyságukat".
Fiam 11 éves 48 kg és 154 cm, lányom 28 hónapos 15 kg, 94 cm.
Mi sem vagyunk alcsonyak apárommal(193&170cm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!