Felkeltsem szerintetek éjjel, vagy felébred magától a láz miatt?
Szia!
Keltsd fel szerintem. De nekem amikor kistesóm beteg volt ilyen idős korában egész éjszaka fent volt. Nyöszörgött egy kicsi meg ahogy a kutya ugatott az anyja "beszélgetett" a kuytával tehát lefoglalta. Jobbulást a picinek.
17/L
Szerintem elég ha nyakát-tarkóját nézed. Én éjjel szuszpenziót szoktam adni, nincs szívem a kimerült gyereket még éjjel is fenékturkával macerálni.
Ha lázas, érezni fogod, mert szinte lángolnak ezek a kicsik.
A most 19 hós fiam sajnos már 5-ször volt beteg, ebből 2-szer az antibio-t sem úsztuk meg...
Sosem keltem fel őket a láz miatt.ha magától ébred,az oké,de egyébként nem.
Érdemes elolvasni:
Én időnként ránézek a gyerekekre, ha lázasan fekszenek le. Óránként kelek olyankor és először az arcommal nézem az orcáját, hogy mennyire meleg. Ha kézzel nézem, az nálam nem mérvadó. Valamint mindkét fiam olyan típus, akinek a homloka nem melegszik annyira, mint az orcája, halántéka.
Ha melegnek érzem, akkor alvás közben a hónuk alá dugok egy higanyos/galliumos lázmérőt. Erre nem ébrednek fel. Ha a higany 38,5 fok fölött van, akkor ébresztem őket, csillapítom a lázukat, attól függ, mikor és mit kaptak utoljára. Ha gyógyszer még nem mehet, akkor hűtőfürdő.
Ha nem ment 38,5 fok fölé a lázuk, akkor 1 óra múlva ismét rájuk nézek. Ezt kb. hajnali 5ig eljátszom, utána nem nézegetem őket, mert tpasztalatom alapján hajnalban és reggel még nem ment feljebb a lázuk.
Jobbulást! És itasd ilyenkor, az a lényeg! Mindegy mit, csak igyon, mert az is segíti a láztalanodást!
Nem mostanság kapta az oltást??? (mmr)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!