Hogyan szoktassam rá a wc-re a pelus helyett?
Az én lányom is 2 és fél éves, és még sehol nem tartunk a szobatisztasággal. Persze tudja, hogy mire való a bili, és néha rá is kéredzkedik magától, de eddig még sose produkált bele semmit. Nekem azt tanácsolták, hogy mindig ültessem rá reggel, és étkezések után, vagy amikor kakilni szokott, csak sajnos nálunk egyik tanács sem vált be (de hátha nálatok igen!). Sajnos az én lányom 1-2 perc után felpattan a biliről, nem bír egy helyben megülni, pláne nem kivárni, mire megjön az ihlet. Ráadásul a nagydolgát is össze-vissza időpontokba és időközökben végzi, minden nap a legváratlanabb időben.
Nekünk egyébként van egy DVD-nk, Feletsd el a pelust, Elmo a címe, ez amolyan vécézésre tanító kis oktató mesefilm, a lányom imádja, persze amúgy is Elmo és a Szezám utca a kedvence.
Ami pedig a kisebbik lányodat illeti, nem biztos, hogy egyszerre lesznek szobatiszták, mert arra a gyerekeknek biológiailag (anatómiailag képesek legyenek visszatartani) és lelkileg is meg kell érniük. Persze a nagyobb tesó példája biztos megkönnyíti és meggyorsítja majd a folyamatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!