Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam rá a wc-re...

Hogyan szoktassam rá a wc-re a pelus helyett?

Figyelt kérdés
Van két kislányom, másfél és két és fél évesek. Októberi mindkettő. A nagyobbikat szeretném leszoktatni a pelusról, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Hogyan, mit kell ilyenkor csinálni, mondani neki. Nagy nehézség, hogy mivel egy kicsit le van maradva a többi ilyen korú gyerektől, így még nem beszél. Megérteni majdnem mindent megért, de beszélni nem akar, csak pár szót. Wc-re szeretném szoktatni, nem bilire. De egyből vegyem le egész napra a pelust, és csak akkor adjam rá, ha aludni megy? Mit csináljak, ha a kis vagy a nagydolog a bugyiban köt ki? Főleg a nagydologra lennék kíváncsi. Neki mit mondjak rá? És ha belemegy a bugyiba, akkor azt dobjam ki vagy csak ki kell mosni, vagy fertőtleníteni is kell? És a kicsit ezzel egyidejűleg le tudom szoktatni a pelusról? Arra gondoltam, egyszerre hátha rájönnek. A kicsi nagyon okos, olyan szinten van, mint a nagyobbik. Vagy vele várjak jövő nyárig? És mikor tudom, hogy alváshoz levehetem e a pelust? Milyen időközönként vigyem őt, őket wc-re? És tényleg ne adjak rájuk nadrágot? Csak a bugyit? Köszi annak, aki segít!
2009. márc. 31. 18:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Még mi is szobatisztaságra szoktatás előtt állunk, de én várok nyárig. Májusban lesz 2 éves. Szerintem jó esélyed van rá, hogy egyszerre leszokjanak. Vagy legalábbis kezd el egyszerre, ha van hozzá türelmed. De hallottam már olyat, hogy még ikrek esetén is nagy különbség volt a szobatisztaság idejében.
2009. márc. 31. 19:06
 2/3 anonim ***** válasza:
47%
Ha ennyi minden foglalkoztat, én a helyedben elolvasnék pár baba-mama oldalt itt az interneten, vagy könyveket ezekben a témákban. Ott szakszerű, részletes segítséget kapnál, és azzal a megnyugtató érzéssel járna, hogy tapasztalt szakértők részletezik a téged érdeklő kérdéseket.
2009. márc. 31. 19:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 2 és fél éves, és még sehol nem tartunk a szobatisztasággal. Persze tudja, hogy mire való a bili, és néha rá is kéredzkedik magától, de eddig még sose produkált bele semmit. Nekem azt tanácsolták, hogy mindig ültessem rá reggel, és étkezések után, vagy amikor kakilni szokott, csak sajnos nálunk egyik tanács sem vált be (de hátha nálatok igen!). Sajnos az én lányom 1-2 perc után felpattan a biliről, nem bír egy helyben megülni, pláne nem kivárni, mire megjön az ihlet. Ráadásul a nagydolgát is össze-vissza időpontokba és időközökben végzi, minden nap a legváratlanabb időben.

Nekünk egyébként van egy DVD-nk, Feletsd el a pelust, Elmo a címe, ez amolyan vécézésre tanító kis oktató mesefilm, a lányom imádja, persze amúgy is Elmo és a Szezám utca a kedvence.

Ami pedig a kisebbik lányodat illeti, nem biztos, hogy egyszerre lesznek szobatiszták, mert arra a gyerekeknek biológiailag (anatómiailag képesek legyenek visszatartani) és lelkileg is meg kell érniük. Persze a nagyobb tesó példája biztos megkönnyíti és meggyorsítja majd a folyamatot!

2009. márc. 31. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!