Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 38 fokos láz lehet fogzáskor?

38 fokos láz lehet fogzáskor?

Figyelt kérdés

Kisfiamnak(11 hónapos) 4. foga jön, vasárnap óta hőemelkedése van(37,2-37,6) tegnap este felszökött 38,2-re, ma egész nap 37,2, nemrég mértem megint 38.

Már elvittem orvoshoz, nézett vizeletet, megnézettem a fülészeten is, semmit nem találtak a láz okára.

Borzasztó ideges vagyok! Szerintetek lehet a fogtól?

Az orvos szerint nem jellemző.

2009. márc. 31. 16:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim orvosa azt mondta,hogy lázas nem lehet fogzáskor annak más oka van. Max hőemelkedés és enyhe hasmenés.
2009. márc. 31. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
A fogtól én úgy tudom, hogy hőemelkedése lehet a babának, a láz ritka. Ez a 38 popsiban mért? Nem szeretnék okoskodni, de tudod hogy abból le kell vonni 0,5-öt és az lesz a valós hőmérséklet. Szóval ha nem talált az orvos semmit az okára akkor mégis mivel engedett el titeket?
2009. márc. 31. 16:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszod!

Igen , én is így tudom, csak borzasztó, hogy a doktornénink sem tudott magyarázatot a lázra.

Azt mondja várjunk, lehet, hogy jönnek a kiütések. (Abban már 2x voltunk)

2009. márc. 31. 16:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, ez már levonva 38.
2009. márc. 31. 16:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nettó 38,2-vel orvoshoz vittem a fiamat, mert gondoltam, beteg. Az doktornéni meg elküldött, hogy bizonyára tudom, hogy a fogzástól láza lehet a gyereknek.

A kicsi azonban másnapra már nagyon beteg, náthás, köhögős volt. Akkor már nem mondták, hogy fogzik.

Szerintem nem igazán lehet tartósan ennyi a hőmérséklete a fogzástól.

2009. márc. 31. 16:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem annyit mondott a doktornéni, hogy figyeljem, ha ismeretlen tünet jelentkezik hívjam fel.

Nagyon rendes, és megbízom benne. Csak annyira ideges vagyok. Már egyszer volt 38 fokos láza, de csak egyszer. Most meg már második nap szökik fel neki ennyire.

2009. márc. 31. 16:51
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Az én kislányomnak volt ennél magasabb is: 39 fokos (levonva). Más tünete nem volt (ill. látszott, hogy jön egyszerre 5! foga). A dokink azt mondta várjunk kicsit, lesz -e más tünet. Nem lett más és a láz is 1 napon belül megszűnt!
2009. márc. 31. 17:04
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy 38,5-ig lehet fogzástól láz, feljebb már más oka van, de a fogzással járó láznak 2-3 nap alatt meg kell szűnni.
2009. márc. 31. 19:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Kösznöm a vlaszokat!

Remélem nem kiabálom el, de tegnap délután óta nem ment fel neki. Már az éjszaka is nyugodtan aludt, reggel már reggelizett, nem annyit amennyit szokott, de már legalább evett, nem csak a cicit kérte.

Nem engedte megnézni, hogy sikerült-e a fogacskának áttörni, így még mindig nem tudom, hogy attól lehetett-e.

2009. ápr. 1. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!