Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ajánlatos bevezetni...

Mikortól ajánlatos bevezetni a bilit?

Figyelt kérdés
10 hónapos a lányom , mikor kezdjem ráültetni?
2011. júl. 12. 23:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A lányok egyébként sokkal hamarabb lesznek szobatiszták - általában.

Anyukám anno engem minden reggel, amikor ágyazott, ráültetett a bilire úgy, hogy egy nagypárnának voltam nekitámasztva a kiságy sarkában (nem tudtam egyedül ülni sem, tehát jóval kisebb lehettem akkor, mint 10 hós...), és nagyon hamar megtanultam a bilibe rakni a nagydolgot. Persze pisilni még 1,5 éves koromig textilpelusba pisiltem, éjszakára pedig csak 2,5 éves koromban került le rólam.

A nagyobbik fiam kb 10 hós lehetett, amikor először ült bilin, hamar sikerélménye is volt, mégis csak 3 éves korára !!! lett szobatiszta. Agyilag akkorra érett meg rá.

2,5 éves öccse eddig még csak a fejébe volt hajlandó húzni a bilit, de előbb-utóbb ő maga fogja levenni a pelust.

Szerintem bátran próbálkozz, ha megy bele vmi, dicsérd meg, ha nem akar ráülni, ne erőltesd, majd eljön az ideje.

2011. júl. 12. 23:59
 12/14 A kérdező kommentje:

Eddig fel sem merült bennem ez a kérdés,csak úgy eszembe jutott,hogy erről a bili dologról nem tudok semmit.Azt sem,hogy mikor szokták kezdeni,mondogatni Nekik,mire való.

Első gyerekem így fogalmam sincs majd hogyan kezdjek az egész szobatisztás dologhoz!MAJD :)))

2011. júl. 13. 07:56
 13/14 anonim ***** válasza:

már ráültetheted. Az a lényeg, hogy nem szabad megdicsérni, vagy lehordani!! Teljesen semlegesen kell kezelni a bilizést, mint napi rutint. Ebben a korban még gőze nincs a dologról. Aztán majd pár hónap múlva rámutat a biliben levő dolgokra...

Ennyi idősen max. napi egyszer bőven elég rátenni. Pl ebéd után, vagy ébredés után.

A kisfiam 14 hós és simán odahozza a bilit, ha használni akarja. Ennek még köze nincs a szobatisztasághoz, csak egyszerűen bevillan neki valami és hozza. Mindig lesz is benne valami. Megspórolok egy kakis pelust már jó:)

2011. júl. 14. 00:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Hát az nagyon jó!Ügyes a kisfiad.Nekünk még nincs blink,de majd veszek egyet nemsokára . Köszi a választ.
2011. júl. 14. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!