Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ajánlatos bevezetni...

Mikortól ajánlatos bevezetni a bilit?

Figyelt kérdés
10 hónapos a lányom , mikor kezdjem ráültetni?
2011. júl. 12. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én sohasem ültettem rá a bilire a fiamat. Mindig elmondtam neki, hogy mire való. Egyik napról a másikra szobatiszta lett így. A bili kb fél évet volt csak úgy a szobába, amikor saját maga levette a pelenkáját és elkezdte használni.

Nem egészen 2,5 évesen lett szobatszita

Hova sietsz? 1,5 év alatt felesleges - olvass utána - ennél fiatalabb korban képtelen kontrollálni az ürítést.

Miért akarod 10 hónaposan ráerőszakolni????

2011. júl. 12. 23:07
 2/14 anonim ***** válasza:
kb.2 eves kor korul szerintem. az enyem 18 honapos es meg eszembe sincs biliztetni.
2011. júl. 12. 23:09
 3/14 A kérdező kommentje:
Ki akarja ráerőszakolni??? Csak érdeklődöm,ki mikor kezdte !
2011. júl. 12. 23:12
 4/14 anonim ***** válasza:

Enyém soha nem volt hajlandó ráülni pucér fenékkel, azonnal felpattant róla. Ruhástól néha néha ráült magától... De pontosan a 2,5 "szülinapján" lett szobatiszta, aznap kezdtük, és 3 nap múlva már egyedül használta a bilit.

Én 2 éves kor előtt meg sem említettem neki, hogy mire való :)

2011. júl. 12. 23:13
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen,Én is úgy tervezem,hogy majd jövő nyáron kezdem neki magyarázni,mire való!Előbb akkor nem is veszek.Köszi a válaszokat.
2011. júl. 12. 23:16
 6/14 anonim ***** válasza:

bevezetni :) ez tetszik :)

majd jövő nyáron próbáld meg. igazából akkor érett rá ha nem bevezeted hanem mondod, hogy abba pisiljen, ő meg leveszi a pelusát és belepisil ha kell neki :) ez majd 2 éves kor körül

2011. júl. 12. 23:16
 7/14 anonim ***** válasza:

Azért gondoltam, hogy rá akarod erőszakolni, mert egyáltalán felmerült ebben a korában benned a kérdés.

Ha megérett rá, akkor nem kell ráültetni, mert ráül magától.

1. voltam

2011. júl. 12. 23:17
 8/14 anonim válasza:
A kisfiam 19 hónapos, egy ideje mi is megvettük neki a bilit, az elején csak nézegette, most már eljutottunk odáig, hogy előveszi s ruhástól szívesen ráül, fürdetés előtt próbáltam ráültetni, de pelenka nélkül nem ült meg rajta. Nem sietem el a dolgot, arra már sikerült magtanítanom, hogy jelezze, ha van kaki. Befogja az orrát, hogy "büdi" s mutat a pelusára.Úgy hogy van még kis időd.
2011. júl. 12. 23:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam múlt hónapban volt 2 éves, szülinapjára bilit is kapott :D Legfőbb szórakozása, hogy belelép. A szókincse még nagyon pici, kb. 20 szó, de azt kiválóan mondja, hogy "pisi bilibe". Persze esze ágában sincs belepisilni, pedig sokat van pucin. Nem győzöm törölgetni utána :)
2011. júl. 12. 23:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Az en lanyom is 10 honapos, es van bilije. Nem eroltetek ra semmit, csak megvettem, hogy ismerkedjen vele. Egy furdes elott egyszer raultettem puceron, azota minden furdes elott hozza, hogy uljunk ra. Persze tudom, hogy ez meg nem nagy eredmeny, sot szandekosan nem ultetem kakiido (reggeli utan fel ora) alatt ra, de nem art, ha ismerkedik vele, hogy hozzaszokik ahhoz, hogy nem olyan rossz ucsorogni rajta.
2011. júl. 12. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!