Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónaposom megunta a tejet?...

15 hónaposom megunta a tejet? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kb. 10 hónapos kora óta csak este hajlandó meginni a tejet. Pár napja viszont már este sem fogadja el. Eleve nem nagy mennyiséget ivott, kb. 2-2,5 dl-t.

A joghurtot régen imádta, most már az sem megy. Még a sajtos kenyeret megeszi, de ki tudja, meddig.

Tudom, hogy fontos a tejtermék, de erőszakkal nem tömhetem bele. Most viszont nagyon idegesít, hogy már a tejet sem akarja meginni.

Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit csináltatok? Segítsetek, adjatok tanácsot! :-((

2011. júl. 12. 22:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A helyzet a következő:

A tejbegrízt/rizst nem eszi, sosem szerette.

A kakaóport folyamatosan próbálom, de így sem akarja meginni.

Eddig nem volt ilyen gondunk a tejjel. (illletve régebben volt, hogy kb. 2 hétig nem akarta meginni a tápszert, de végül csak visszaszokott rá)

Egyébként már kecsketejet kap(na), amit nagyon szeret. Jóval többet megiszik ebből, mint a tejitalból. De nem tudom, most mi ütött bele? Ha meglátja a cumisüveget, már löki el. :-(

Persze főzeléket, stb. (ami tejes, tejfölös) eszik, változatosan táplálkozik. Csak szerintem akkor is szüksége van még a szervezetének arra a 2-2,5 dl tejre.

2011. júl. 12. 23:38
 12/20 anonim ***** válasza:

Tőőőőlem, akkor találj ki valami okosat :D Itt 5-6-an törjük kezünk lábunk, hogy hogy tudnád megoldani, erre kiderül, hogy te akkor is bele akarod tukmálni a tejet, ha nem akarja és még a kakaót sem issza meg... :))

Még az az egy ötletem van, hogy add itatóban, az én fiam uzsihoz néha biotejet kap, nuk-os itatóban, abból ma 1,5 decit ivott ki, de csak mert ennyi tej volt itthon, még többet is ivott volna.

Amúgy az én fiam is most hidegen jobban szereti, alvás előtt eddig megivott kb 250ml-t, most a felét issza, gondolom a melegben nem esik jól neki. Na még ezt is kipróbálhatod, hidegen :)

2011. júl. 12. 23:58
 13/20 anonim ***** válasza:
Az hogy hidegen próbáld meg, szerintem is jó ötlet, ha eddig nem így adtad, mert az én lányom is most hidegen issza a junior italát. (kicsi meleg vízben keverem ki, majd hideggel hígítom) Egyébként szerintem életkori sajátosság, hogy ezt-azt nem fogad el egy darabig. Nálunk is volt így. Most 17 hónapos, és épp a főzeléket nem akarja enni, de ilyen melegben nekem sem lenne kedvem hozzá. Ezért most párolt zöldséget kap. A lényeg, hogy időről időre meg kell kínálni, lehet, hogy még visszaszokik rá. Kitartás, de ne erőltesd, mert rossz élménye lesz, és annál inkább elutasítja.
2011. júl. 13. 06:09
 14/20 anonim ***** válasza:
raadasul kecsketej? meg rosszabb mint a tehentej.biztos erzi hogy ez neki nem valo! ne eroltesd ! adjal neki sajtot pl,akar a kezebe,akar a ksjaba keverve!
2011. júl. 13. 06:23
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy törtétek magatokat! :D

Írhattam volna már a kérdés után is, hogy mit nem eszik/iszik meg, de nem akartam ennyire részletezni...

Ma megpróbálom hidegen adni, hátha elfogadja.

Az utolsónak pedig: igen, kecsketej. Mint már írtam, nagyon szereti (legalábbis eddig)!!! Házi kecsketej, és szerintem ez 100-szor jobb és egészségesebb, mint akár a bolti vagy a házi tehéntej. De az már legyen az én bajom, hogy milyen tejet kap. Itt most nem ez a lényeg! :)

Köszi még1x!

2011. júl. 13. 13:57
 16/20 anonim ***** válasza:
meg ha a te bajod lenne! de az ove lesz. lelked rajta! semmi kozom hozza csak igy tiszta a lelekiismeretem hogy tajakoztattalak. 3 eves korig bebi tejet kell adni! elnezest ha zaklatasnak vetted!
2011. júl. 13. 22:47
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi a tájékoztatást! :)

De én ezt egy nagy baromságnak (és pénzkidobásnak) tartom, hogy egy gyerek 3 éves koráig csak tejitalt kapjon.

Hidd el nekem, semmi baja nincs és nem is volt a tejtől!

Mindenkinek szíve joga azt adni a gyereknek, amit akar.

Én így döntöttem. De a 3 éves korhatárt kicsit túlzásnak tartom.

(Nem vettem "zaklatásnak", ezt pedig Te ne vedd kötekedésnek!)

Szép estét!

2011. júl. 13. 23:04
 18/20 anonim ***** válasza:
A bölcsibe szerinted mit kapnak a gyerekek?
2011. júl. 14. 00:23
 19/20 anonim ***** válasza:
Bocs, az előző kérdést a "3 éves korig bébi tejet" válaszolónak címeztem.
2011. júl. 14. 00:24
 20/20 anonim ***** válasza:
otthon nem tudom mit adnak de itt spanyolban nekunk kell vinni a reggelit es az uzsonnat. csak ebedet adnak. egyebkent kivancsiva tettel. rakerdezek az otthoniaktol! nektek is szep napot!
2011. júl. 14. 04:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!