15 hónaposom megunta a tejet? Mit csináljak?
Kb. 10 hónapos kora óta csak este hajlandó meginni a tejet. Pár napja viszont már este sem fogadja el. Eleve nem nagy mennyiséget ivott, kb. 2-2,5 dl-t.
A joghurtot régen imádta, most már az sem megy. Még a sajtos kenyeret megeszi, de ki tudja, meddig.
Tudom, hogy fontos a tejtermék, de erőszakkal nem tömhetem bele. Most viszont nagyon idegesít, hogy már a tejet sem akarja meginni.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit csináltatok? Segítsetek, adjatok tanácsot! :-((
A helyzet a következő:
A tejbegrízt/rizst nem eszi, sosem szerette.
A kakaóport folyamatosan próbálom, de így sem akarja meginni.
Eddig nem volt ilyen gondunk a tejjel. (illletve régebben volt, hogy kb. 2 hétig nem akarta meginni a tápszert, de végül csak visszaszokott rá)
Egyébként már kecsketejet kap(na), amit nagyon szeret. Jóval többet megiszik ebből, mint a tejitalból. De nem tudom, most mi ütött bele? Ha meglátja a cumisüveget, már löki el. :-(
Persze főzeléket, stb. (ami tejes, tejfölös) eszik, változatosan táplálkozik. Csak szerintem akkor is szüksége van még a szervezetének arra a 2-2,5 dl tejre.
Tőőőőlem, akkor találj ki valami okosat :D Itt 5-6-an törjük kezünk lábunk, hogy hogy tudnád megoldani, erre kiderül, hogy te akkor is bele akarod tukmálni a tejet, ha nem akarja és még a kakaót sem issza meg... :))
Még az az egy ötletem van, hogy add itatóban, az én fiam uzsihoz néha biotejet kap, nuk-os itatóban, abból ma 1,5 decit ivott ki, de csak mert ennyi tej volt itthon, még többet is ivott volna.
Amúgy az én fiam is most hidegen jobban szereti, alvás előtt eddig megivott kb 250ml-t, most a felét issza, gondolom a melegben nem esik jól neki. Na még ezt is kipróbálhatod, hidegen :)
Köszi, hogy törtétek magatokat! :D
Írhattam volna már a kérdés után is, hogy mit nem eszik/iszik meg, de nem akartam ennyire részletezni...
Ma megpróbálom hidegen adni, hátha elfogadja.
Az utolsónak pedig: igen, kecsketej. Mint már írtam, nagyon szereti (legalábbis eddig)!!! Házi kecsketej, és szerintem ez 100-szor jobb és egészségesebb, mint akár a bolti vagy a házi tehéntej. De az már legyen az én bajom, hogy milyen tejet kap. Itt most nem ez a lényeg! :)
Köszi még1x!
Köszi a tájékoztatást! :)
De én ezt egy nagy baromságnak (és pénzkidobásnak) tartom, hogy egy gyerek 3 éves koráig csak tejitalt kapjon.
Hidd el nekem, semmi baja nincs és nem is volt a tejtől!
Mindenkinek szíve joga azt adni a gyereknek, amit akar.
Én így döntöttem. De a 3 éves korhatárt kicsit túlzásnak tartom.
(Nem vettem "zaklatásnak", ezt pedig Te ne vedd kötekedésnek!)
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!