15 hónaposom megunta a tejet? Mit csináljak?
Kb. 10 hónapos kora óta csak este hajlandó meginni a tejet. Pár napja viszont már este sem fogadja el. Eleve nem nagy mennyiséget ivott, kb. 2-2,5 dl-t.
A joghurtot régen imádta, most már az sem megy. Még a sajtos kenyeret megeszi, de ki tudja, meddig.
Tudom, hogy fontos a tejtermék, de erőszakkal nem tömhetem bele. Most viszont nagyon idegesít, hogy már a tejet sem akarja meginni.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit csináltatok? Segítsetek, adjatok tanácsot! :-((
szia.
15 hós a lányom ugyanez a gondom.
már unja szegénykém
mi amúgy tápisak voltunk de már ideje volt elhagyni és
2,8 % os tejre váltani de nem akarja meginni
vmelyik este enyhén szórtam bele instant kakaót
úgy megitta, de nem csinálunk ebből rendszert.
nem tudom mit adjak neki ha már megunta a tejet..
üres teát?!!
A főzelékbe tejfölt teszel, pudingot csinálhatsz még neki, az meg tejes... tejbegríz, tejberizs esetleg. Ebből csak összejön a napi "adag" :)
Nem kell mindenáron tejitalt adni vagy tejet este... Gyümölcstea is lehet, ha azt jobban megissza, mert abban se koffein nincs, se semmi.
Az enyém sem szereti a tejet... 15 hós, már hónapok óta kínlódunk. reggel 150-200ml macikávé, kakaó. Napközben valami tejtermék (puding,krémtúró, joghurt), este általában semmi, esetleg pár kanál tej (ilyenkor a cumisüveget el is löki, csak kanálból fogad el valamennyit.
Viszont szereti a tejbegrízt, azt időnként szoktam neki adni, főleg ha napközben más tejterméket nem fogadott el.
Ez van, sajnos nem minden gyerek van oda a tejért. (AMibe még bele lehet csempészni a tejet, azok a főzelékek, krumplipüré.)
Hm... A tescos bébitej biztos szuper. Én inkább maradok a boltinál, 14 hónapos koráig tápszereztünk, igaz próbáltam a tejitalt is, az sem kellett neki.
De hogy pont a tescos lenne baromi jó a babáknak, kétlem...
22 : 51 es vagyok
nekem a védőnö ajánlotta a 2,8 % os tejet
minden este ezt kapja lefekvés előtt forralva és lehűtve kb 1, 5 hónapja
de köszönöm szépen a tanácsot inkább adok neki vmi mást !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!