Kóstoltatás 5,5 hónaposan?
Figyelt kérdés
Babám 4,5 hónapig csak anyatejes volt, aztán nem volt hajlandó szopizni, mostanáig lefejt anyatej+tápszer, és ma adtam neki őszibarack levét. Elfogadta, csak nem tudom, hogyan tovább? Előszöris, hogy 2 étkezés között adjam, vagy kaja előtt, vagy után? És 2-3 nap után adhatok annyit, amennyi beléfér? Egy nap többször is adjak? Pár nap múlva már a rostját is adhatom? Köszönöm, ha válaszoltok!2011. júl. 12. 17:42
1/12 anonim válasza:
Én is ezen tájt kezdtem. Én nem "leveztem" külön, adtam a gyümit mindenestül. Én először a tízórait váltottam ki. Mindég szopi előtt kapott, utána megkínáltam cicivel. Amikor végeztem a korának adható gyümikkel, akkor ebédre kezdtem adni a zöldségeket. Így az ebédet is kezdtük kiváltani. Utána következett uzsira szintén gyümi, joghurt stb. 1-2 nap csak pár kanálla kapott, utána annyit adtam neki amennyi jól esett neki. Minden szopit kb. 1 hónap alatt váltottunk ki, tehát 1 hónap után nem kérte már a cicit evések után.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! És kb. 6 hónaposan 1 barackot, vagy 1 almát fog megenni tizóraira, hogy már ne kérje utána a tejet? Az van annyi kalória vagy tápanyag, mint mondjuk 200ml. tej? Bocs, ha hülye a kérdés..
2011. júl. 12. 18:13
3/12 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés: akkor az a "cél", hogy 1 idő után a tizórai csak gyümi legyen, az ebéd zöldség vagy főzelék, az uzsi pedig joghurt szerűség, és csak reggel-este kapjon tejet/tápszert? Tejpépet érdemes beiktatni? Uzsira lenne célszerű?- köszönöm
2011. júl. 12. 18:17
4/12 anonim válasza:
Kb. 1 evés kb. 2-3 gyümi volt. De ez ugye függ a gyümi méretétől is. Én már 7 hós korától tettem bele babapiskótát, kekszet is.
5/12 anonim válasza:
Kb. igen, így ahogy mondod. Uzsi lehet tejpép is. Később pedig 1 éves kora körül amikor már kaphat vacsit is, az lehet főtt kaja megint, vagy felvágott, sajt ilyenek.
6/12 anonim válasza:
De még este lefekvés előtt legalább 2 éves koráig kell a taj/ vagy a tápszer/ vagy a cici.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, sokat segitettél!!
2011. júl. 12. 18:58
8/12 anonim válasza:
Nagyon szívesen. legalább is én így csináltam, lehet, hogy más máshogyan. De nekem így volt logikus. Így szépen sorban kiváltottunk minden étkezést. 11 hónaposan már vacsizott is.
9/12 anonim válasza:
energiaügyileg kb 10 !!! db alma = 1 adag szopi...
mennyiségileg 1-2 db gyümölcs = 1 szopi
10/12 A kérdező kommentje:
Ha már ilyen kedves vagy, hogy ilyen részletesen válaszolsz, még az felmerült bennem, hogy: ha mondjuk mostanáig tizóraira 250ml. tejet ivott, akkor ha pár nap múlva mondjuk megeszik előtte 1 közepes barackot, akkor mennyit kell ill. kellene innia utána? kb. a felét? vagy nálad hogy volt? Ha meg már 2 barackot is megeszik, akkor lesz az, hogy már nem fogja igényelni utána a tejet?
2011. júl. 12. 19:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!