Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kóstoltatás 5,5 hónaposan?

Kóstoltatás 5,5 hónaposan?

Figyelt kérdés
Babám 4,5 hónapig csak anyatejes volt, aztán nem volt hajlandó szopizni, mostanáig lefejt anyatej+tápszer, és ma adtam neki őszibarack levét. Elfogadta, csak nem tudom, hogyan tovább? Előszöris, hogy 2 étkezés között adjam, vagy kaja előtt, vagy után? És 2-3 nap után adhatok annyit, amennyi beléfér? Egy nap többször is adjak? Pár nap múlva már a rostját is adhatom? Köszönöm, ha válaszoltok!
2011. júl. 12. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én is ezen tájt kezdtem. Én nem "leveztem" külön, adtam a gyümit mindenestül. Én először a tízórait váltottam ki. Mindég szopi előtt kapott, utána megkínáltam cicivel. Amikor végeztem a korának adható gyümikkel, akkor ebédre kezdtem adni a zöldségeket. Így az ebédet is kezdtük kiváltani. Utána következett uzsira szintén gyümi, joghurt stb. 1-2 nap csak pár kanálla kapott, utána annyit adtam neki amennyi jól esett neki. Minden szopit kb. 1 hónap alatt váltottunk ki, tehát 1 hónap után nem kérte már a cicit evések után.
2011. júl. 12. 18:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! És kb. 6 hónaposan 1 barackot, vagy 1 almát fog megenni tizóraira, hogy már ne kérje utána a tejet? Az van annyi kalória vagy tápanyag, mint mondjuk 200ml. tej? Bocs, ha hülye a kérdés..
2011. júl. 12. 18:13
 3/12 A kérdező kommentje:
És még egy kérdés: akkor az a "cél", hogy 1 idő után a tizórai csak gyümi legyen, az ebéd zöldség vagy főzelék, az uzsi pedig joghurt szerűség, és csak reggel-este kapjon tejet/tápszert? Tejpépet érdemes beiktatni? Uzsira lenne célszerű?- köszönöm
2011. júl. 12. 18:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Kb. 1 evés kb. 2-3 gyümi volt. De ez ugye függ a gyümi méretétől is. Én már 7 hós korától tettem bele babapiskótát, kekszet is.
2011. júl. 12. 18:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Kb. igen, így ahogy mondod. Uzsi lehet tejpép is. Később pedig 1 éves kora körül amikor már kaphat vacsit is, az lehet főtt kaja megint, vagy felvágott, sajt ilyenek.
2011. júl. 12. 18:19
 6/12 anonim ***** válasza:
De még este lefekvés előtt legalább 2 éves koráig kell a taj/ vagy a tápszer/ vagy a cici.
2011. júl. 12. 18:20
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, sokat segitettél!!
2011. júl. 12. 18:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. legalább is én így csináltam, lehet, hogy más máshogyan. De nekem így volt logikus. Így szépen sorban kiváltottunk minden étkezést. 11 hónaposan már vacsizott is.
2011. júl. 12. 19:03
 9/12 anonim ***** válasza:

energiaügyileg kb 10 !!! db alma = 1 adag szopi...

mennyiségileg 1-2 db gyümölcs = 1 szopi

2011. júl. 12. 19:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Ha már ilyen kedves vagy, hogy ilyen részletesen válaszolsz, még az felmerült bennem, hogy: ha mondjuk mostanáig tizóraira 250ml. tejet ivott, akkor ha pár nap múlva mondjuk megeszik előtte 1 közepes barackot, akkor mennyit kell ill. kellene innia utána? kb. a felét? vagy nálad hogy volt? Ha meg már 2 barackot is megeszik, akkor lesz az, hogy már nem fogja igényelni utána a tejet?
2011. júl. 12. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!