Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki meddig ad tápszert illetve...

Ki meddig ad tápszert illetve anyatejet a gyermekének?

Figyelt kérdés
Kislányunkat 6 hónapos koráig tudtam szoptatni, utána elapadt a tejem egy betegség miatt. Azóta tápszeres. Most 13 hónapos. Tejterméket már kap, de tejet nem. Ti meddig adtatok tápszert/tejet, hány hónapos koráig? Van ismerősöm aki 7 hónaposan már tejet adott, s van olyan is aki a 2,5 éves gyermekének még tápszert ad.
2011. júl. 10. 17:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

szia

17 honapos lesz a lanyom es meg tapszert kap

2.5-3 eves koraig nem tervezem, hogy bevezetem a tapszert

gasztroenterologussal beszeltunk errol es azt mondta, hogy hatranya nem lesz belole ha nem kap tejet (zarojelben halkan megsugta, hogy az O gyerekei sem kaptak).

Abban az egy esetben vezetnem be hamarabb ha valam miatt nem tudnank kigazdalkodni erre a penzt.(eddig nagyon ugy tunik, hogy ez nem fog megtortenni, de a mai vilagban ugy ki tudja mi lesz par ev mulva....)

2011. júl. 10. 17:19
 2/17 anonim ***** válasza:
Az enyém még csak 6,5 hónapos,de én max.1,5 éves koráig "tervezem"adni a tápszert.
2011. júl. 10. 17:20
 3/17 anonim ***** válasza:
31%

1 éves koruk után tejet kaptak.

Szoptattam őket 10-11 hónapig, utána sok túrót, sajtot, joghurtot ettek, hogy ne kelljen őket tápozni.

2011. júl. 10. 17:22
 4/17 anonim ***** válasza:
Én 6 hónapig kizárólag szoptattam a gyerekeimet, utána lassan, az ő ütemükben kezdtem a hozzátáplálást. Így 2 éves korukig még szopiztak is, majd maguk hagyták el. A tehéntejet jóval másfél éves koruk után vezettem be, addig csak anyatejet és az 1 éves kor alatt is adható tejtermékeket kapták.
2011. júl. 10. 17:25
 5/17 anonim ***** válasza:
31%
minél hamarabb szeretném befejezni a tápszert,úgy érzem sokkal jobb ha nem kap, majd egyeztetek az orvossal mikor nem kell már
2011. júl. 10. 17:26
 6/17 anonim ***** válasza:
A lányomat csak 3hónapos koráig tudtam szoptatni. Utána tápszert kapott,majd 1éves korától tejet/kakaót.
2011. júl. 10. 17:36
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek, megoszlanak a vélemények. Nekem a védőnő annyit mondott, hogy most a nyári nagy melegben semmiképp ne vezessük be a tejet, ha nagyon akarjuk, akkor majd ősszel. De ő 2 éves korig javasolta a tápszert. Mi a Beba Pro-t használjuk, kicsit drága, de kigazdálkodjuk, meg figyeljük az akciókat.

Korának megfelelő tejterméket a mi lányunk is kap.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek!

2011. júl. 10. 17:48
 8/17 anonim ***** válasza:
20 hónapos és tápszert/tejitalt kap. Mivel ekcémás 2 éves koráig még biztosan így marad. Tejtermékeket adok neki, csak tejet nem.
2011. júl. 10. 18:00
 9/17 anonim ***** válasza:

18 hónapos a fiam, 11 hós koráig szopott, 14 hós koráig tejitalt ivott, azóta 2,8-as tehéntejet kap reggel-este.

Nálunk is volt allergiagyanú, de a vérvétel szerencsére nem igazolta.

2011. júl. 10. 18:16
 10/17 anonim ***** válasza:

Nálunk tápszert nem kapott egyik gyerek sem, csak anyatejet. Kb 10 hótól kezdtük joghurt, kefír, sajt, túró...

Aztán 1-1,5 éves koruk körül már kaptak tejet pl tejbedara, sóskamártás képében. És szép lassan 1,5 éves koruk után már ittak tejet is. A nagyobbik 24 hónapig szopizott, a középső 13 hónapig, a kicsi most 1 éves, és még nagyon-nagyon aktívan szopizik, de csente már el a nagyobbik kakaóját ;D

2011. júl. 10. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!