Mi lett a gyermeketek/gyermekeitek neve? Nem bántátok meg, hogy ezt adtátok neki/nekik? Hogy tudtatok megegyezni, hogy Apukának, Anyukának is tetszen, megfeleljen az elvárásaitoknak?
Igaz, hogy még van elég időm a gyerekvállalásig, illetve a gyerek nevének a kiválasztásáig, de nagyon foglalkoztat ez a dolog, mert elég sűrűn változik a véleményem a fiú-, illetve lányneveket illetően.
Ha megengeditek, lenne pár kérdésem hozzátok, tapasztalt Szülőkhöz!
- Hányadik héten/hónapban kezdtetek el gondolkozni azon, hogy milyen nevek tetszenek nektek?
- Mikorra volt meg 100%-ra a név?
- Hogy tudtatok közös nevezőre jutni a párotokkal?
- Mik voltak a feltételeitek, elvárásaitok a nevet illetően?
- Hány nevet kapott a Baba, és ha szabad kérdeznem:
- Mi lett a neve?
Nagyon szépen köszönöm annak, aki elolvassa a kérdésemet, és válaszol is rá! Nem tolakodásnak szánom, mindenki annyit ír le, amennyit jónak lát! :-)
További szép napot kívánok Nektek! :-)
A lánynevünk kb. házasságkötés óta Veronika Ágnes volt, valahogy szinte azonnal megegyeztünk benne.
A 17. héten kiderült, hogy kisfiunk lesz. Az biztos volt, hogy 2 neve lesz, és a 2. valakié a családból (apukám lett a befutó).
Az első név nehéz szülés volt, 3 szótagú, mássalhangzóval kezdődő nevet kerestünk, végül Boldizsár Attila lett a fiunk neve.
Nagyon illik hozzá, és apukámmal egészen különleges a kapcsolatuk, rajonganak egymásért.
Kb. 3 hónapos terhes voltam, amikor már 75%-ra mondták, hogy kislány lesz. Nekünk nem is volt fiú nevünk, amit megbeszéltünk volna. Én eldöntöttem ezért, ha a kórházba mégis azt mondják, hogy fiú, akkor Attila lesz.
10 évig azt mondtam, hogy ha lányom lesz, akkor Liliána Anna lesz a neve. A férjem elzárkózott teljesen az Annától. Neki meg fiúnévben a Patrik tetszett, ami nagyon nem illik a vezetéknevünkhöz. Ezért kompromisszumot kötöttünk, és elvetettük ezeket.
Aztán felírtam egy lapra az összes lánynevet, ami tetszett, ezekből ő 2!-t karikázott be. Kira és Mira.
Az egyik kedvenc filmünk hősnője után lett Kira.
Nem bántuk meg :D
Nálunk is szempont volt, hogy ne egy hónapban legyen a szülinapjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!