Egy hetes babámnak 37.5 a hőmérséklete. Normális ez? Vagy valami baj lehet?
Továbbá milyen ruhában legyen hogy jól érezze magát,ne legyen melege de ne is fázzon???
Köszönöm!
levontál fél fokot?
könnyű, szellős pamut ruhában,pl. napozó, bady
ha hónajban 37,5 az belsö höként 38. ez még nem láz, de én mérném neki többször és fenékben hogy pontos legyen a hö.
egy 1 hetes babának nincs láza, de figyelni kell a höjét se túl meleg se túl hideg ne legyen.
èn mérném fenékbe óránként (vagy ahogy fent van) és ha tartósan fenékbe 38 akkor szolnék az orvosnak.
a normál testöhmérséklet fenékben nézve 36,5-37,5 között van. 38,5-töl láz, de ez csak 6 hetes kor felett alakulhat ki láz, elötte valami más oka lehet hogy felmegy a hö ahogy le is. a babák még nem tudják kontrolálni a höjüket ezért könnyen kihülhetnek.
Mérd meg popsiban!!!
Hiába hagyja, a digitális hónaljban még a felnőtteknél is pontatlan.
Egyébként ha tényleg ennyi, nem baj, de a későbbiekben mindig popsiban mérd. Egy pilanat az egész, és biztos lehetsz a pontosságban.
Egy ekkorka babánál ez normális hő. Főleg, hogy ilyen meleg van eleve.
Én mindigis hónaljban mértem a gyerekek hőjét, sima higanyossal, mert a doki is ezt tanácsolta. Ezzel a mérési eredménnyel nem kell semmit csinálni, se levonni, se hozzáadni, mint ahogy a 2. válaszoló írta, hogy belső hő + 0,5 fok...
Nálunk az orvosi rendelőben is van, hogy a doki megméri, de sosem a popsijában.
Figyelgesd a babádat, bujj az arcához, homlokához, akkoris észlelheted, ha melegebb a hője. Ne öltöztesd túl, ebben a kánikulában neki is elég 1 rövidujjú body.
Először is fenékben mérd! Nem azért, mert szadizni szeretnénk a gyereket, hanem mert úgy pontos :) Elsőéves orvosis vagyok éppen gyakorlaton, és csecsemőosztályra vagyok beosztva. Minden reggel mérni kell a babák hőjét fenékben, és a normális 36.5-37.5 fok között van. Ha ennél magasabb (legalább 2-3 órán keresztül), akkor érdemes konzultálni a gyermekorvossal. Mi az egy hetes babákra body-t is és rugdalózót is adunk, állandó 25 foknál. Nagyon fiatal még, ilyenkor inkább picit "öltöztesd túl", ha nagyon izzad, vörösödik, akkor vetkőztesd bodyra, és legyen rajta vékony takaró.
Boldog babázást kívánok! :)
Popsiban mérd,az a biztos!
Elég neki egy rövid ujjú body nappalra,éjszaka ha meleg van nálatok akkor még zokni sem kell,de ha mégis akkor elég egy nagyon vékony zokni!
Köszönöm Mindenkinek a válaszát!!
Most alszik,de ha felébred megmérem popsiban a hőjét!
31 fok van bent sajna :SS uh akkor gondolom elég egy vékony kis rugi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!