Mit csináltok, ha el fogják venni a gyedet? Illetve csak 1 éves korig fog járni?
Hát ez dzrva lenne. Én egy kis faluban élek, fél éves picurommal és a férjemmel. Mindketten dolgozunk, illetve én most gyeden vagyok. Bölcsi mondanom sem kell, hogy nincs, tehát majd vagy éhenhalunk, vagy elárverezi az otp a jelzálogos házunkat, vagy megyek segélyért...
Ezek szerint ne dolgozz, jobban jársz! Akkor hátrányos helyzetűként kapod az állambácsitól a házat, segélyt, satöbbi. Ja, és szülhetsz kedvedre...
Egy óvónéni
Persze, tudom, hogy alapvetően az a probléma, hogy nincs elég bölcsi, de mivel a kérdező írta, hogy nem tudja, hogy egyáltalán visszaveszik-e, ezért írtam le a Munka Törvénykönyve által rögzített jogokat, mert sajnos ezzel rengetegen nincsenek tisztában.
Igen, nagyon kevés a bölcsi. Igen, alapvetően állami, önkormányzati feladat a megfelelő számú bölcsőde biztosítása. Én is remélem, hogy ezt előbb rendezik.
Viszont abban is biztos vagyok, még több magánbölcsőde lesz, ami nem olyan nagy probléma, ha a jelenlegi elképzelésből az marad, hogy a gyerek 3 éves koráig járna a munka mellett a GYES. Ez ugyanis 28eFt, vagyis nem olyan nagy érvágás kipótolni ezt az összeget ahhoz, hogy magánbölcsibe menjen a gyerek, mert vannak már havi 50eFt-tól magánbölcsődék. Két barátnőmnek egyidőben voltak bölcsisek a babái, az egyik állami bölcsibe, a másik magánbölcsibe járt. Összességében az államis ugyanannyit fizetett, mint a magán. Most egy kis gyümölcsöt hozzanak be a szülők, most WC papírt, átlag háromhavonta vettek a szülők játékokat, nyáron kollektív bölcsifestés volt stb.
Mindemellett vallom, hogy állami, önkormányzati feladat a bölcsődei helyzet megoldása.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy minden dolog kétélű: rengeteg olyan játszótéri anyuka van, aki a picivel otthon van, a "nagyot" pedig fél napra beadja az óvodába, ezzel foglalva az olyan gyerkőcök elől a helyet, ahol anyukának muszáj lenne visszamennie dolgozni...
Hát ez jó kérdés és mi sem tudjuk a választ a férjemmel, csak reméljük h lesz valami bár babával jobb lenne biztosat tudni.
De legalább bölcsi lenne...........de itt a paneldzsungel közepén is csak 1 db van kilóméteres várakozólistával. Nem hiszem h jó lenne a fiamnak ha napi 12 órában velem melózna a kertekben, mert én kertész vagyok. Szóval egyenlőre azt várjuk h valaki mondjon már valami véglegeset h mi is tudjunk valamit lépni...........ha tudunk :(
Én azért metnem el 16 hetes terhesen táppénzre, mert megszünt a munkahelyem. A munkáltató megvan, csak a mi városunkból kivonult. Így hova fognak visszavenni?
Sajnos én sem tudom mi lesz velünk, mert a 1/2 éves mellé tervben van/volt a kistesó. A lakáshitelünk meg felkment 6 szám jegyűre, és lehet, hogy még két fizetésből sem tudunk majd kijönni.
Valaki arta, hogy majd sorban állunk segélyért. Ahhoz is fel kell ám mutatni valamit. Én nem tartozom egyik etnikumhoz sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!