4 hónaposan hozzátáplálás, ha csak anytejes a babám?
Ma voltunk oltáson, és azt mondta a védőnő, hogy kezdjek el adni gyümölcsöt a fiamnak (????).
1 hét múlva lesz 4 hónapos, szuper jól gyarapodik, és van tejem is.
Mondtam neki, hogy még szoptatnám inkább, mert én korainak és feleslegesnek tartom a gyümölcsözést.
Mi a véleményetek?
leírom nálunk hogy volt :)
totál abban a hitben éltem, hogy az orvosok a 6 hónapig kizárólag anyatejet ajánlanak. erre a dokink benyőgte mikor 4 hónapos volt a babám, hogy sovány, kezdjük el a hozzátáplálást :O
tök kiakadtam :D pár nap múlva úgy döntöttem, hogy kap pici almát minden nap aztán majd meglátom, hogy tetszik-e neki. 2 kiskanál almától egész délután-este üvöltött úgy fájt a hasa :( felhívtam a védőnőt, azt mondta körtét adjak neki, oké, kapott 2 kiskanál körtét, ugyan az a hasfájós sírás egész délután :(
én ott befejeztem, egy hónap múlva mentünk vissza, mondta a doki, hogy próbáljuk újra, újrapróbáltam és semmi baja nem volt tőle :)
korai volt a 4 hónap, 5 hónaposan elkezdtük, 6 hónapos korára kiváltottunk 2 étkezést és kezdtük ebédre a főzelékeket, imád enni :)
Nem bántásképpen, mert mindenki más-más véleményen van, ha a babákról van szó (szoptatás, cumi, altatás, hozzátáplálás, stb.). Én, ha a babám egészségéről van szó, csak is (több) orvos tanácsa jöhet szóba, plusz mindig mindennek utánaolvasok szakirodalomban. Szerencsére a mi védőnőnk nem traktál hülyeségekkel.
A tény az, hogy a babák szervezete 6 hónapos korig az anyatejből minden szükséges vitamint és anyagot megkap, amire csak szüksége van. Teljesen felesleges elkezdeni korábban a hozzátáplálást. Ilyenkor az anyatej a legtökéletesebb táplálék számukra. Szerintem az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) sem hülye szakemberek, orvosok dolgoznak.
Ha előbb elkezded, annyi a dolog hátránya, hogy 6 hónapos korukig a babáknak még nincs annyira megerősödve az emésztőrendszerük.
Tudom, hogy ilyenkor már be van zsongva az ember:), mi 5 hónaposak vagyunk, már megvettem mindent, a legjobb etetőszéket, tányérokat, kanalakat, itatópoharat, napokban megyek mini robotgépet venni. Alig várom a hozzátáplálást:) Lehet, hogy 1 héttel hamarabb elkezdek kóstoltatni, az már nem oszt nem szoroz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!