Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónaposan hozzátáplálás, ha...

4 hónaposan hozzátáplálás, ha csak anytejes a babám?

Figyelt kérdés

Ma voltunk oltáson, és azt mondta a védőnő, hogy kezdjek el adni gyümölcsöt a fiamnak (????).

1 hét múlva lesz 4 hónapos, szuper jól gyarapodik, és van tejem is.

Mondtam neki, hogy még szoptatnám inkább, mert én korainak és feleslegesnek tartom a gyümölcsözést.

Mi a véleményetek?

2011. júl. 7. 21:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Csatlakozom, szerintem is eleg 6 honaposan elkezdeni a kostolgatast. A WHO is ezt ajanlja.
2011. júl. 7. 23:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapig csak anyatej. Lányom már 27 hónapos, de 4 hónaposan engem is ezzel szórakoztatott a védőnő. Vagyis ő nem is gyümit akart, hanem este tejpépet. Hozzáteszem, akkortájt pici leányom az esti szopival 12-13 órát aludt éjjel egyhuzamban. Úgy gondoltam, hogy ha nem lenne elég a tejem, akkor felébredne, így nem hallgattam a védőnőre. 6 hónapos kora előtt 6 nappal kapott almát, mert kinézte a számból. :-) Aztán 9 hónapos kora körül megint jött azzal, hogy keveset hízik, tápszer. Mondtam neki, hogy én nem fogok tápszert adni, már megbeszéltem a doktornővel, hogy 2-re emelem a kiváltott étkezéseket. 1 hét után megmérte a védőnő, és lám, szépen gyarapodott. Most 27 hónaposan 13kg körül van, nem kövér, de nem is vézna.
2011. júl. 7. 23:39
 13/15 anonim ***** válasza:

leírom nálunk hogy volt :)

totál abban a hitben éltem, hogy az orvosok a 6 hónapig kizárólag anyatejet ajánlanak. erre a dokink benyőgte mikor 4 hónapos volt a babám, hogy sovány, kezdjük el a hozzátáplálást :O

tök kiakadtam :D pár nap múlva úgy döntöttem, hogy kap pici almát minden nap aztán majd meglátom, hogy tetszik-e neki. 2 kiskanál almától egész délután-este üvöltött úgy fájt a hasa :( felhívtam a védőnőt, azt mondta körtét adjak neki, oké, kapott 2 kiskanál körtét, ugyan az a hasfájós sírás egész délután :(

én ott befejeztem, egy hónap múlva mentünk vissza, mondta a doki, hogy próbáljuk újra, újrapróbáltam és semmi baja nem volt tőle :)

korai volt a 4 hónap, 5 hónaposan elkezdtük, 6 hónapos korára kiváltottunk 2 étkezést és kezdtük ebédre a főzelékeket, imád enni :)

2011. júl. 7. 23:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem is fiatal védőnőm van és Ő is azt ajánlotta,hogy 4 hónapos korában kezdjük el a kóstolást és én egyet értettem vele.És azóta sem bántam meg...most 1 éves lányom.Még bőven szopizik ,de már minden eszik,amit mi.
2011. júl. 8. 08:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem bántásképpen, mert mindenki más-más véleményen van, ha a babákról van szó (szoptatás, cumi, altatás, hozzátáplálás, stb.). Én, ha a babám egészségéről van szó, csak is (több) orvos tanácsa jöhet szóba, plusz mindig mindennek utánaolvasok szakirodalomban. Szerencsére a mi védőnőnk nem traktál hülyeségekkel.

A tény az, hogy a babák szervezete 6 hónapos korig az anyatejből minden szükséges vitamint és anyagot megkap, amire csak szüksége van. Teljesen felesleges elkezdeni korábban a hozzátáplálást. Ilyenkor az anyatej a legtökéletesebb táplálék számukra. Szerintem az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) sem hülye szakemberek, orvosok dolgoznak.

Ha előbb elkezded, annyi a dolog hátránya, hogy 6 hónapos korukig a babáknak még nincs annyira megerősödve az emésztőrendszerük.

Tudom, hogy ilyenkor már be van zsongva az ember:), mi 5 hónaposak vagyunk, már megvettem mindent, a legjobb etetőszéket, tányérokat, kanalakat, itatópoharat, napokban megyek mini robotgépet venni. Alig várom a hozzátáplálást:) Lehet, hogy 1 héttel hamarabb elkezdek kóstoltatni, az már nem oszt nem szoroz:)

2011. júl. 8. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!