4 hónaposan hozzátáplálás, ha csak anytejes a babám?
Ma voltunk oltáson, és azt mondta a védőnő, hogy kezdjek el adni gyümölcsöt a fiamnak (????).
1 hét múlva lesz 4 hónapos, szuper jól gyarapodik, és van tejem is.
Mondtam neki, hogy még szoptatnám inkább, mert én korainak és feleslegesnek tartom a gyümölcsözést.
Mi a véleményetek?
Igaza van a védőnőnek. Adj neki gyümölcsöt,azért még nem kell abbahagynod a szoptatást.
Szüksége van a baba szervezetének a természetes vitaminokra is.
Szerintem tök természetes vitaminokat kap...
A védőnő fiatal, és tudom, hogy sokat járnak továbbképzésekre.
azért mondta, hogy kezdheted kóstoltatni, hogy mire már rendesen ehet, addigra megkóstolgasson mindent.
a kóstolás és a bevezetés minden új ételnél több nap kell(ene), hogy legyen. ha mostanában elkezditek, akkor 6-8 hónapos korára, amikor már ajánlott ezt-azt ennie, készen álltok rá
persze ha még később akarsz neki majd gyümölcsöt, húst, stb adni, mint ahogy ajánlják, akkor még ne kezdd el
nem kötelező, van aki 1 éves korig CSAK szoptat
de 6 hónapos kortól ajánlott mást enni az anyatejen kívül. addig csak kóstolgatás, ismerkedés az új ízekkel
Ő is ilyesmivel érvelt, mint az utolsó válaszoló.
(hogy kb. 3-4 hét, mire kiváltunk egy tízórait)
De akkor is minek? Ha fél évesen elkezded kóstoltatni, akkor is megismeri az ízeket néhány hét alatt. Nem kellenek ehhez hónapok. 1 éves korig 3-4 étkezést "ajánlott" kiváltani... erre fél éves kortól bőven van idő.
Ha elkezdesz kóstoltatni most, egyre többet fog kérni, aminek a vége a korai elválasztódás lesz. Persze, ne így legyen! A hozzátáplálás nem verseny! A baba igényeit kell szem előtt tartani. Szép az, hogy 2 hét alatt válts ki 6 hónapos kor után 1 étkezést, de ez sem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!