Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónaposan hozzátáplálás, ha...

4 hónaposan hozzátáplálás, ha csak anytejes a babám?

Figyelt kérdés

Ma voltunk oltáson, és azt mondta a védőnő, hogy kezdjek el adni gyümölcsöt a fiamnak (????).

1 hét múlva lesz 4 hónapos, szuper jól gyarapodik, és van tejem is.

Mondtam neki, hogy még szoptatnám inkább, mert én korainak és feleslegesnek tartom a gyümölcsözést.

Mi a véleményetek?

2011. júl. 7. 21:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Én is korainak tartom szerintem várj vele. Én 6 hónapig csak anyatejet adtam neki.
2011. júl. 7. 21:35
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Fölösleges! ha van tejed, szépen fejlődik, akkor hadd szopizzon csak! Gyümölcsöt meg ehet még egész életében. Szopizni csak most tud :) Én biztos nem adnék mást anyatejen kívül.
2011. júl. 7. 21:36
 3/15 anonim ***** válasza:
Jaj, nagyon megoszlanak a vélemények még a védőnők között is. Szerintem még ne kezdd el! Ha van elég tejed, szépen gyarapszik a babád, akkor felesleges ilyen korán sokkolni a babát a szilárd kajával. Az én babám is csak anyatejet kapott 6 hós koráig és a mi védőnőnk ezt nagyon támogatta. De egyébként mindenhol azt lehet olvasni, hogy ha van elég tej, akkor 6 hónapos korig csak azt! Szerintem ne a védőnőre hallgass, hanem a saját anyai érzéseidre, azok nem tévednek!! Egyébként idősebb a védőnő? A miénk 40 éves. Gondolom a Tiétek talán az idősebb korosztályból származik, akinek még a mielőbbi hozzátáplálás van bekódolva:o)
2011. júl. 7. 21:39
 4/15 anonim ***** válasza:
4%

Igaza van a védőnőnek. Adj neki gyümölcsöt,azért még nem kell abbahagynod a szoptatást.

Szüksége van a baba szervezetének a természetes vitaminokra is.

2011. júl. 7. 21:40
 5/15 A kérdező kommentje:

Szerintem tök természetes vitaminokat kap...

A védőnő fiatal, és tudom, hogy sokat járnak továbbképzésekre.

2011. júl. 7. 21:47
 6/15 anonim ***** válasza:
Ha az anyuka eszik zöldséget, gyümölcsöt, a vitaminok a tejbe is átjutnak.. Ennél jobb és tökéletesebb étel egy kisbabának nem is létezik!
2011. júl. 7. 22:03
 7/15 anonim ***** válasza:

azért mondta, hogy kezdheted kóstoltatni, hogy mire már rendesen ehet, addigra megkóstolgasson mindent.

a kóstolás és a bevezetés minden új ételnél több nap kell(ene), hogy legyen. ha mostanában elkezditek, akkor 6-8 hónapos korára, amikor már ajánlott ezt-azt ennie, készen álltok rá

persze ha még később akarsz neki majd gyümölcsöt, húst, stb adni, mint ahogy ajánlják, akkor még ne kezdd el

nem kötelező, van aki 1 éves korig CSAK szoptat

de 6 hónapos kortól ajánlott mást enni az anyatejen kívül. addig csak kóstolgatás, ismerkedés az új ízekkel

2011. júl. 7. 22:09
 8/15 A kérdező kommentje:

Ő is ilyesmivel érvelt, mint az utolsó válaszoló.

(hogy kb. 3-4 hét, mire kiváltunk egy tízórait)

2011. júl. 7. 22:21
 9/15 anonim ***** válasza:

De akkor is minek? Ha fél évesen elkezded kóstoltatni, akkor is megismeri az ízeket néhány hét alatt. Nem kellenek ehhez hónapok. 1 éves korig 3-4 étkezést "ajánlott" kiváltani... erre fél éves kortól bőven van idő.

Ha elkezdesz kóstoltatni most, egyre többet fog kérni, aminek a vége a korai elválasztódás lesz. Persze, ne így legyen! A hozzátáplálás nem verseny! A baba igényeit kell szem előtt tartani. Szép az, hogy 2 hét alatt válts ki 6 hónapos kor után 1 étkezést, de ez sem kötelező.

2011. júl. 7. 22:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Lányommal 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott. Most 8 hónapos és még mindig nem váltottunk ki egy étkezést sem. Ő minden etetés előtt szopizik és utána eszi meg a maga adagját. Szerintem ráérsz 6 hónapos korában elkezdeni a kóstoltatást. Utána is szépen fog enni.
2011. júl. 7. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!