El lehet már kezdeni így a bilizést?
Kislányom az utóbbi 2 hétben reggeli után mindig elvonul valahová, ahol mi nem látjuk ott csendben el van néhány percig, aztán előjön vigyorogva, szagcsíkot húzva maga után. Szóval félre vonul kakilni. Ugyan nem jelzi másképp, hogy kakilni kell, vagy már túl van rajta, csak a szagot érezzük. Szerintetek el lehet már így kezdeni a bilizést? Ja, 17 hónapos.
Köszönöm!
szerintem ne. enyém is ezt csinálta, én nem kezdtem el mert ha ő el akar vonulni, nem szabad kiültetni a szoba közepére, hogy márpedig oda csináljon, már szerintem vissza tudja tartani
akkor a legideálisabb ha nem elvonul hanem hozzád megy oda és szól, kakilni fog. meg szerintem 17 hónaposan kevés esély van arra, hogy szobatiszta legyen, ezért inkább a pisivel kéne mutatni neki, rávezetni mit is akarsz tőle
Nagyon fiatal még, bőven várjatok még a bilizéssel!!!
Ha túl korán kezdtek neki, az csak idomítás lesz, és sok problémátok lesz még később, székrekedés, visszatartási problémák, stb.
Hagyj neki időt.
Én azt vallom, egy gyereket nem kell "tanítgatni" meg szoktatni a szobatisztaságra, ha megérik rá, magától azzá válik.
Az, hogy félrevonul, még nem jelent semmit, messze van még attól, hogy pl. mindig előre tudja jelezni, és vissza is tudja tartani, míg eljuttok a biliig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!