Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El lehet már kezdeni így a...

El lehet már kezdeni így a bilizést?

Figyelt kérdés

Kislányom az utóbbi 2 hétben reggeli után mindig elvonul valahová, ahol mi nem látjuk ott csendben el van néhány percig, aztán előjön vigyorogva, szagcsíkot húzva maga után. Szóval félre vonul kakilni. Ugyan nem jelzi másképp, hogy kakilni kell, vagy már túl van rajta, csak a szagot érezzük. Szerintetek el lehet már így kezdeni a bilizést? Ja, 17 hónapos.

Köszönöm!

2011. júl. 7. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:

szerintem ne. enyém is ezt csinálta, én nem kezdtem el mert ha ő el akar vonulni, nem szabad kiültetni a szoba közepére, hogy márpedig oda csináljon, már szerintem vissza tudja tartani

akkor a legideálisabb ha nem elvonul hanem hozzád megy oda és szól, kakilni fog. meg szerintem 17 hónaposan kevés esély van arra, hogy szobatiszta legyen, ezért inkább a pisivel kéne mutatni neki, rávezetni mit is akarsz tőle

2011. júl. 7. 14:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon fiatal még, bőven várjatok még a bilizéssel!!!

Ha túl korán kezdtek neki, az csak idomítás lesz, és sok problémátok lesz még később, székrekedés, visszatartási problémák, stb.

Hagyj neki időt.

Én azt vallom, egy gyereket nem kell "tanítgatni" meg szoktatni a szobatisztaságra, ha megérik rá, magától azzá válik.

Az, hogy félrevonul, még nem jelent semmit, messze van még attól, hogy pl. mindig előre tudja jelezni, és vissza is tudja tartani, míg eljuttok a biliig.

2011. júl. 7. 14:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Annak idején tesómmal ilyen idősen már pelenkamentesek voltunk (textil-pelus, bölcsi, egyebek miatt), tehát meg lehet tanítani a gyereket, de ha nem muszáj, nem erőltetném, fiammal sem teszem, csak engedek a kiváncsiságának. Ő most 21 hónapos. Kb két hónapja vagy egy szuper bilije, a szoba egyik sarkában. Eleinte minden este ráült, iszonyet lelkesen , meséltem neki mit és hogyan kell ott csinálni, figyelget minket, és főleg egy évvel idősebb már szobatiszta unokatesót, a WC-n, és úgy alakult hogy kapott egy bilizős könyvet is (OSzkár). Ma is egyszer rákéredzkedett, levetkőztettem, még a kukiját is megtörölte, ahogy másoktól látta, de eredmény nem volt még soha. Ezt élvezi, és egyszer csak megérik arra hogy irányítani tudja a testét, addig pedig ismerkedik az új rendszerrel. Ja, és ő már azt sokszor jelzi h éppen akkor pisil v kakil a pelusba, és mondja h kész. Előre még nem mondta soha, csak kommentál menet közben. Ekkor megdícsérem, és elmondom, hogy ha nagyobb lesz és akar, akkor majd a bilibe vagy a wc-be végzi a dolgát. Azt gondolom, hogy ha ennyitől a nyáron szobatiszta lesz, hajrá. Komolyabban csak a tél végén, v jövő nyáron akarok a kérdéssel foglalkozni.
2011. júl. 8. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!