Erdemes allergen mentes tapszerre valtani akkor is ha a babom megvan a simaval is?
Ezt a gyerekorvossal kell megbeszélned, hogy ő felírja-e egyáltalán megelőzésre az ilyen tápszert.
Mert az drágább sokkal, mint a normál tápszer. A Peptit kivéve, a Pregomin 4000, a Neocate pedig 9000 Ft recept nélkül, az utolsót úgy nem is adják ki.
Nem biztos, hogy örökölte a babád, elég lehet a sima HA-as tápszer és később, majd az ilyen tejpép a megelőzésre, de mondom az orvosotokkal beszélj erről!
Egyáltalán mennyi idős a babád?
Apukának laktóz, vagy tejfehérje érzékenysége van?
Első vagyok.
És a spéci tápszerek sem tejfehérje-mentesek, csak jobban fel vannak dolgozva, így nem allergizálnak annyira.
A Neocate már teljesen aminosavakra van bontva, nem is Magyarországon gyártják.
Az én kisfiam tejfehérje-allergiás, én asztmás és pollen, szőr allergiás vagyok, a férjem is légúti allergiás, de megelőzésre nem írta fel a gyermekorvos a spéci tápszert, később, a tünetek megjelenése után- bukás, sugárhányás, hasfájás, ekcéma, véres széklet- is csak a gasztroenterológus javaslatára!
Szopik azért valamennyit a babád?
Az más, tehát már vannak tünetei.
Akkor tényleg a Pepti lesz a megoldás.
Nekünk egyébként először Pregomin volt, de az mellett sem múltak a tünetek, így a Neocate-re váltottunk, azt végre bírja.
Remélem nektek beválik a Pepti!
Amúgy felírhatná a háziorvos 90%-os támogatással, de van, aki ezt csak szakorvosi javaslat alapján teszi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!