1 honapos kislanyom csa tapszert eszik. A doki ezertnem ir fel neki Vigantolt, habar vedono szerint kell, mert nagy baba. Mit tegyek?
Válts gyerekorvost. Elsődleges a bizalom.
Feltétlen kell Vigantol, picim születése óta folyamatosan kellett neki adnom, pedig ő tápszeres volt. Sőt úgy emlékszem a védőnő kifejezetten kérte hogy pontosan adjuk neki, mert nem anyatejes a kicsi....... ez jó.
Háziorvosod? Elmenné hozzá valami mondvacsinált indokkal, és ha már itt vagy írja már fel......szerintem ő is felírhatja.
Valóban recept nélkül nem adják ki, egyetlen mód a védőnő segítsége, vagy orvosváltás
A védőnőd tudja jól, kell a Vigantol a tápszeres babának is!
Válts gyermekorvost, egy másik biztos, hogy fel fogja írni!
A Konakion az, amit nem kell adni a tápszeres babának!
Köszönöm mindenki válaszát,akkor váltok.Nem értem hogy miért jó egy orvosnak az ilyen hozzáállás,hisz egy csöppségről van szó. :(
S ki tudja hány anyuka van az én cipőmben.. :(
Az én kisfiam főleg anyatejes volt, de délután, este kapott tápszer kiegészítést. De nekünk a doki a tápszertől függetlenül felírta a Vigantolt, egy szóval nem mondta hogy tápszeres babáknak nem kell.
Gondolom a te dokid szerint azért nem kell, mert van a tápszerben d vitamin. Esetleg nézd meg a tápszeres dobozt hogy mi van ráírva, mennyi d vitamin van benne.
És nekünk úgy kellett szedni, hogy 1 éves koráig minden nap 1 cseppet, utána pedig a nyári időszakban nem kell, (április 15-től októberig) ezen kívül szintén napi 1 csepp.
Tegnap 19.08-as vagyok.
Az én kisfiam a kezdetektől tápszeres, most nyolc hónapos, de mindennap kapja a napi 1 csepp Vigantolt, pedig minden tápszerben, tejpépben van D vitamin, de az nem fedezné a szükségletet, az orvosok figyelmen kívül hagyják.
Attól nem lesz baja, sőt jót teszel vele, ha kapja ezek mellett a Vigantolt, de attól viszont igenis lehet később probléma, ha nem kapja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!