Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy elkaptuk a bárányh...

Félek, hogy elkaptuk a bárányhimlőt? !

Figyelt kérdés
Egy ismerősömmel találkoztunk anyukámnál, aki elhozta a kislányát is, de sajnos csak a beszélgetés közepén mondta, hogy kislánya bárányhimlős lett.Most márcsak pár lilás-barnás pötty látszódik, és állítólag viszi oviba is, de félek, hogy ártalmas és elkapta.Még csak 8 hónapos.Szerintetek még fertőz?(Én sem voltam még...).
2009. márc. 28. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha már leszáradt, akkor nem fertőz. A lappangási idő a bárányhimlőnél 8-10 nap.

Szerintem ez már fertőző.

Minden jót nektek:)

2009. márc. 28. 15:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Mármint fertőző vagy nem fertőző?
2009. márc. 28. 16:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez a kislány már nem volt fertőző az tuti. Ne aggódj.
2009. márc. 28. 17:32
 4/5 anonim ***** válasza:
a bárányhimlő a lappangás idején fertőz legjobban (a pöttyök megjelenése előtti 2 hétben). Ha már viheti óvodába a gyereket, akkor már biztosan nem fertőz a gyerek, ugyanis előtte az orvos ellenőrzi, hogy mehet-e közösségbe.. a múgy meg, ha szoptattad a babádat, kapott tőled annyi ellenanyagot, hogy bizonyos fokig védettnek tekinthető..persze csak akkor, ha te voltál már bárányhimlős.
2009. márc. 28. 18:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsi:) NEM FERTŐZŐ!!!! Első voltam:)
2009. márc. 30. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!