Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bele lehet tenni 7,5 kg-s...

Bele lehet tenni 7,5 kg-s babát 9 kg-tól használható autósülésbe?

Figyelt kérdés
A baba 11 hónapos, 74cm és 7,5 kg, már nem túl kényelmes neki a hordozó, hónapok óta stabilan ül. Viszont az autósülésünk a leírás szerint 9 kg-tól használható,menetiránnyal szemben beköthető. (Besafe izi comfort x3 isofix) Mikor tehetem bele a babát?
2011. júl. 3. 23:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
31%
Szia! A súlyhatárok egy átlagos súlyú babához vannak igazítva, kérdés, hogy ez európai vagy amerikai átlag vagy más. A barátnőm babája, most 4,5 hónapos és 9 kg, most akkor ülést kéne váltania, nem hiszem :) Nyugodtan rakd bele a babádat, ha be tudod biztonságosan kötni, főleg , ha sokat autózol, sokkal rosszabb, ha nem tudja kinyújtani a lábát, folyamatosan görbíti a hátát stb. Hallgass az ösztöneidre, te vagy az anyukája, tudod mi a jó neki!
2011. júl. 4. 10:50
 22/29 anonim ***** válasza:

0.30-as hogy jossz ahhoz, hogy ostobanak nevezz??! En egy megalazo szot nem hasznaltam a kommentemben, mosd ki a szad szappannal!!

Ahogy latom, sokan masok is atteszik a babajukat korabban, gondolom akkor, mikor mar tul nagy a hordozohoz, vagy tud ulni. Ok is ostobak?

2011. júl. 4. 11:05
 23/29 anonim ***** válasza:
66%

Az én fiam is 7,5 kg körül volt, mikor már nagyon sokat feszengett a hordozóban. Mi 0-18-as ülést vettünk. Ekkor volt 8 hónapos a fiam.

Most 17 hónapos, most lett 9 kg. Eddig tuti nem bírta volna ki a hordozóban. Kb 2 hete fordítottuk az ülést menetiránynak megfelelően, eddig háttal utazott.

Ez úgy tűnik, hogy a Te döntésed, vannak bátrabb, és kevésbé bátrabb szülők. Mi a kevésbé bátrabbak közé tartozunk, úgy vagyunk vele, hogy nem véletlen van ráírva az a súlyhatár, de barátnőmék kislánya sem volt még 9 kg mikor beletették a 9 kg-tól használható ülésbe. Persze nem történt semmi baj, de én nem biztos, hogy meg tudtam volna magamnak bocsátani, ha egy baleset során azért sérül meg a gyerekem, mert nem az előírásoknak megfelelően szállítottam az autóban.

2011. júl. 4. 11:59
 24/29 anonim ***** válasza:
50%

ma 10:50

9 kg-tól ÉS EGY ÉVES KORTÓL!

nem tudom ezen mit nem lehet érteni, komolyan, 4,5 hónapos baba ha 9 kiló, még nem lesz hirtelen 1 éves!!!!

2011. júl. 4. 12:04
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat! Tényleg nagyon nehéz döntés,nyilván az ő biztonsága az első. Csak nekem kérdéses, hogy ez a hordozó így biztonságos e még, amit használunk?! Mert ebben meg az van, hogyha túlér a lába vagy a feje, akkor már nem biztonságos, nála pedig ez fenn áll. Ezt a hordozót csak egyféleképpen lehet bekötni, van hozzá fix talpa is, tehát nem tudom dönteni, stb. A feje mostanában bukik előre, még kisebb volt, nem volt ilyen probléma,ezért gondoltam, hogy a szűk hordozó az oka. Az ülés már megvan és aki ismeri ezt a típust, tudja, hogy nem olcsó mulatság, tehát most nem tudunk egy újat venni, ami 0-18 kg. Anno ezt is néztük, de az csak menetiránynak háttal köthető be isofix-szel, szemben nem, ezért zártuk ki. Illetve lassan elkezd járni, és mondjuk télen, sáros cipővel kicsit érdekes lett volna, de egyébként nem emiatt nem az lett. Lassan már ő is megunja, hogy folyton az ülés háttámláját kell néznie. Kis súllyal született, ő is kb. másfél éves korában éri majd el a 9 kg súlyt szerintem, kizárt, hogy addig ki tudja húzni a hordozóban. Az új ülést próbáltuk már neki, nagyon szépen és stabilan ül benne, jobban körbeöleli, és a fejét is jobban tartja,mint a hordozó. A fő dilemmám, hogy hirtelen fékezésnél pl. előre bukhat a kis feje, de szerintem ez 1 éves és 9kg-s babánál ugyan úgy fenn áll,mint egy 1 éves és 8kg-nál.
2011. júl. 4. 12:42
 26/29 anonim ***** válasza:

A kedves mindenkinek eszt oszto anyuka figyelmebe:

[link]

2011. júl. 4. 13:06
 27/29 A kérdező kommentje:
Valóban az sem mind1, hogy milyen autóba tesszük a gyerekülést,mert ugyan az az ülés egy bmw-ben valószínűleg másként szerepel a törésteszteken mint egy trabantban vagy suzukiban! (És nem akarok senkit megbántani, de ezt tény.)
2011. júl. 4. 13:28
 28/29 anonim ***** válasza:
a mi ülésünknek sem az angol,sem a magyar, használati útmutatójában nem az szerepel, hogy vagy 1 évs kortól. ajánlott súlyhatár van és említik a stabil, önálló ülést. Németo.-ban vettük, kb. 30 oldalas a használati útmutató (maxi cosi air protect) hiába 0-13 kg-ig szól a babahordozód, ha kilóg a gyerek feje-lába, már nem biztonságos.
2011. júl. 4. 14:03
 29/29 Fereszti válasza:
Az én babám 8kg és 6 hónapos!Eddig imádott a hórdozoban autózni!De aztán elkezdett egyfolytába fészkalódni,kinyomja magát,össze van már préselve benne,és egyfolytába sír!Ugyhogy váltottam és beletettem az autósülésbe!És láss csodát,minden szép és jó!Ugyhogy eszem ágába sincs tovább szenvedtetni míg 9 kg lesz!Aki itt mindenkit ostobának nevez,az gondolkodjon el,vagy nyugodtan préselgesse a babáját,míg HIVATALOSAN megfelel a kritériumoknak!Nekem ez a véleményem
2012. jan. 6. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!